Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Λευτεριά στους μεγαλοκαταθέτες!


Λευτεριά στους μεγαλοκαταθέτες!  

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΚΗΣ


Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω τι την έπιασε τη Λαγκάρντ και παρέδωσε στις Ελληνικές Αρχές κατάλογο με τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία.

Σκέφτομαι ότι είναι άκαρδη και σκληρή και αναίσθητη, καθώς πετάει λάσπη στην αστική μας τάξη. Ουσιαστικά έδειξε με την επαίσχυντη πράξη της τα ταπεινά αισθήματα που τρέφει για τη χώρα μας. Δεν βλέπει τον προκάτοχό της Στρος Καν που, έστω και με καθυστέρηση αγάπησε την Ελλάδα..

Η κακότητά της είναι ολοφάνερη, αφού έχει σκοπό να εκθέσει καθωσπρέπει Έλληνες. Όχι δηλαδή ότι θα πάθουν κάτι οι μεγαλοκαταθέτες μας στην Ελβετία, αλλά χωρίς λόγο και αιτία σοβαρή, θα σέρνονται τα ονόματα τους στις αλάνες και στα χαμόσπιτα των δυτικών προαστίων.
Δεν κινδυνεύουν από καμία υπηρεσία, αφού ήδη δύο επιφανείς νομικοί της χώρας μας, ο ένας αρχηγός Κόμματος και έγκριτος καθηγητής και ο άλλος πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και Εισαγγελέας, έσπευσαν να παραδεχθούν ότι η λίστα ή ο κατάλογος ή αν προτιμάτε τα κατάστιχα, είναι προϊόν υποκλοπής και συνεπώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθούν και να κατηγορηθούν.
Ούτε φόβος, ούτε άγχος, ούτε και στενοχώρια για τους θαυμάσιους αυτούς Έλληνες που την… κάνανε, έτσι μωρέ να έχουνε κάτι για τα γεράματα. Όσο για την κοινωνία, τη δική τους κοινωνία, μόλις εμφανισθούν τα ονόματα, θα τους επιβραβεύσει, αφού θα αποδειχθεί ότι ήταν μάγκες και ατσίδες και κατάφεραν να βάλουν χέρι στο χρήμα. Τώρα, αν τους επικρίνουν κάτι ανίκανοι παρακατιανοί, αυτοί το κάνουν αυτό γιατί παρά το ότι το ήθελαν, δεν ήταν μέσα στα πράγματα.  Πως το λένε, δεν είχαν μπάρμπα στην Κορώνη.
Αλλά τι τα θες. Όταν  μιλάμε για διαφθορά αλληθωρίζουμε προς τον πεθαμενατζή του Δήμου που παίρνει μπαχτσίσι, ενώ δεν διανοούμαστε να σκεφθούμε πως η αστική μας τάξη είναι διεφθαρμένη.
Η αλήθεια όμως είναι ότι όταν υπάρχει διαφθορά σε μια χώρα, πρώτα απ’ όλες είναι διεφθαρμένη η ανωτέρα οικονομικά τάξη.
Να τους χαιρόμαστε λοιπόν και να τους χειροκροτήσουμε όταν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους. Ή μήπως να τους βραβεύσουμε κιόλας που κατάφεραν να ξεφτιλίσουν την ανίκανη πολιτική τάξη της χώρας; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου