Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Που λογοδοτεί ο κ. Στουρνάρας;

Που λογοδοτεί ο κ. Στουρνάρας;


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό. Καιρό τώρα έχει βαλθεί να μας τρελάνει.

Στην αρχή ζήτησε να φορολογήσει τα παιδιά ως τεκμήρια. Και, όπως αποδείχθηκε, δεν αστειευόταν, μιλούσε σοβαρά!

Βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, έντρομοι από τις επιλογές του εξωκοινοβουλευτικού υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι "με καμία κυβέρνηση" δεν πρόκειται να ψηφίσουν το συγκεκριμένο μέτρο.

Καθώς όμως το δικαιϊκό μας σύστημα δεν προβλέπει την αυτόφωρη σύλληψη των πολιτικών που διασαλεύουν την τάξη και τα νεύρα μας, ο κ. Στουρνάρας επανήλθε, και μάλιστα δριμύτερος.

Αφού δεν μπόρεσε να αφανίσει τα παιδιά αυτής της χώρας, σκέφτηκε να εξολοθρεύσει τους γεννήτορες τους.

Έχοντας στα χέρια του τους φορολογικούς συντελεστές, το φονικό εργαλείο που ευθύνεται για τους μαζικότερους θανάτους στην ανθρώπινη ιστορία, απείλησε να εξολοθρεύσει με μια ριπή την άοπλη και ανυπεράσπιστη κοινωνία.

Τι έκανε; Ενέταξε στο φορολογικό νομοσχέδιο διάταξη με την οποία επιβάλει φόρο 45% για εισοδήματα μεγαλύτερα των 26.000 ευρώ, φορολογικός συντελεστής που σήμερα ισχύει για εισοδήματα άνω των 100.000!

Η πρόθεση του υπουργού Οικονομικών να δοκιμάσει τις ανθρώπινες αντοχές της μεσαίας τάξης της χώρας, προκάλεσε έκπληξη ακόμη και στα στελέχη της ΝΔ, τα οποία, όπως είναι γνωστό, είναι πιο εξοικειωμένα με τη φορολογική ασυλία των υψηλών εισοδημάτων.

Γιατί όμως ο κ. Στουρνάρας δεν σκέφτηκε να αυξήσει τη φορολογία των προνομιούχων ομάδων της χώρας και επιμένει να βγάζει από τη μύγα ξύγκι;

Εξωκοινοβουλευτικός υπουργός είναι, δεν είχε κάτι να φοβηθεί. Ούτε για κοινωνικά άδικες αποφάσεις θα μπορούσε να κατηγορηθεί, ούτε αντιμέτωπος με το περίφημο πολιτικό κόστος θα βρισκόταν.

Μήπως δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τους αυριανούς εργοδότες του; Ούτε αυτό ισχύει.

Καθηγητής πανεπιστημίου είναι, δεν πρόκειται να αναζητήσει εργασία σε κάποια από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες της  χώρας ή του εξωτερικού. Ή μήπως όχι;

Πολλοί τεχνοκράτες έχουν περάσει από την αριστερά στα νεανικά τους χρόνια, αλλά  κατέληξαν συστημικότεροι του συστήματος.

Μέχρι όμως αυτού του σημείου;

Μέχρι του σημείου να σε εγκαλεί ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων;

Αυτό, ομολογουμένως, δεν έχει ξαναγίνει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου