Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

...και τώρα του την επιστρέφουμε

...και τώρα του την επιστρέφουμε

Αγνοώ το πολιτικό του στίγμα, αλλά η δήλωση «Δεν θα συμμετέχω σε μία κυβέρνηση, υπό την οποία η αστυνομία δέρνει το λαό. Η εξουσία μάς δόθηκε από τον λαό, και τώρα του την επιστρέφουμε» προδίδει, αν μη τι άλλο, πολιτικό ήθος. 
Ο λόγος για τον Βούλγαρο πρωθυπουργό  Μπόικο Μπορίσοφ, που υπό το βάρος των λαϊκών αντιδράσεων, όπως εκφράστηκαν στις προχθεσινές διαδηλώσεις, υπέβαλε την παραίτησή του μαζί μ' όλη την κυβέρνηση.
Εδώ πάλι, που κάθε τρεις και λίγο συγκεντρώνονται τα πλήθη στις πλατείες και ματώνουν από τα γκλομπς τα πεζοδρόμια και σαλτάρουν από ταράτσες απελπισμένοι άνεργοι και σύρονται στα κρατητήρια για αντίσταση κατά της αρχής όσοι ορθώνουν ανάστημα, δεν έχω δει - δύο χρόνια τώρα - ούτε ένα ψήγμα ανάλογου ήθους. 
Αντ' αυτού, το μόνιμο χαμόγελο του Στουρνάρα, που ολοένα και περισσότερο μοιάζει με περιφρονητική γκριμάτσα, το βλοσυρό ύφος του υπουργού προστασίας του πολίτη, όταν  κατακεραυνώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους για τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, και ασφαλώς οι αδιαπραγμάτευτες δημοκρατικές ευαισθησίες του Κουβέλη. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου