Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Η γιατρός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΑΡΑ ΤΗΣ ΔΟΝΟΥΣΑΣ

Η γιατρός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΑΡΑ ΤΗΣ ΔΟΝΟΥΣΑΣ


Τις τελευταίες ημέρες κάνει το γύρο του διαδικτύου η πιο πάνω χειρόγραφη ανακοίνωση της γιατρού ενός μικρού νησιού, της Δονούσας. Καθαρογράφω:

Ώρες ιατρείου
ΑΥΣΤΗΡΑ ΔΕΥ- ΠΑΡ
9.00 – 14.00
Πέραν αυτών των ωρών η ιατρός δεν εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο. Μόνο για τα άκρως επείγοντα. Η ιατρός δεν είναι Η ΔΟΥΛΑΡΑ ΤΗΣ ΔΟΝΟΥΣΑΣ.




Στην αρχή, είναι η αλήθεια, ξαφνιάστηκα. Μου φάνηκε αυτή η ανακοίνωση, αν μη τι άλλο, αγενής, μάγκικη, άσε που είναι και προχειρογραμμένη. Μετά όμως κάθισα και αναρωτήθηκα. Για να φτάσει σ’ αυτό το σημείο η γιατρός, μήπως, πράγματι, η κατάσταση και η νοοτροπία των κατοίκων του νησιού της σπάσανε τα νεύρα; Μήπως δεν τη βλέπουν ως άνθρωπο, αλλά ως υπεράνθρωπο που, ανά πάσα στιγμή πρέπει να ασχολείται με κάθε πρόβλημα υγείας, έστω και μικρό, χωρίς να έχει ανάγκη ξεκούρασης, ψυχαγωγίας, ελεύθερου χρόνου για διάβασμα; (είναι γνωστό ότι κάθε γιατρός πρέπει, πλην άλλων, να διαβάζει καθημερινά). Μήπως δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι πραγματικά επείγον και τι μπορεί να περιμένει για την άλλη ημέρα την ώρα του ιατρείου 9.00-14.00; Μήπως, η γυναίκα εξάντλησε κάθε ευγενικό τρόπο να λέει μη με ενοχλείτε πέραν του ωραρίου, εκτός αν είναι κάτι πραγματικά επείγον και ξέσπασε με αγένεια; Μήπως πληρώνει την έλλειψη κρατικής μέριμνας για πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα; Και μη μου πείτε ότι είναι επαρκής πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα να στέλλεις ένα νέο άπειρο γιατρό μόνο του, σε ένα απομακρυσμένο νησί!  
Τελικά θα συμφωνήσω μαζί της. Κανένας δεν μπορεί να εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο. Θα καταλήξει να του σπάσουν τα νεύρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου