CAEBA3F71EA12F771B0E170620AA7DDFΤα “αθώα” και “χαζά” κουτσομπολίστικα περιοδικά, σάιτ, τηλεοπτικές εκπομπές παίξανε βασικό ρόλο όλα τα προηγούμενα χρόνια στη συγκρότηση της ιδεολογίας του φασισμού στην Ελλάδα. Πέντε σειρές που κυκλοφορούν από χτες συμπυκνώνουν ρατσισμό και σεξισμό, δένοντας τα “αρμονικά” μεταξύ τους.
“Δυο γυναίκες τον κατέστρεψαν τον Ασλάνη, που τις εμπιστευόταν και τις βοηθούσε, και μάλιστα η μια, η πιο αχάριστη, που της είχε δώσει και δουλειά, ήταν Αλβανίδα”.
Συνεπώς το σύστημα είναι αθώο για το θάνατο του Ασλάνη, ο οποίος ήταν ο “καλός” και το αφεντικό, που βοήθησε στα δύσκολα την Αλβανίδα (εδώ έχουμε την αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας ότι το αφεντικό βοηθά τον εργάτη όταν του δίνει δουλειά). Συνεπώς πράγματι φταίνε οι “πουτάνες” γυναίκες για τα δεινά των αντρών, γιατί είναι “άτιμες”, “αφερέγγυες” κι άλλα πολλά, ενώ είναι όλα αυτά στο τετράγωνο όταν πρόκειται για μετανάστριες. Είναι η ιδεολογία που όπλισε τους επίδοξους δολοφόνους της Κωνσταντίνας Κούνεβα, που οπλίζει τους ενδο-οικογενειακούς ξυλοδαρμούς γυναικών, που οπλίζει τους βιαστές, και δυστυχώς απλώνεται στην κοινωνία πολύ πιο πέρα από τον (αν)εγκέφαλο του μέσου χρυσαυγίτη. Είναι η ιδεολογία που κυριαρχεί συντριπτικά στο μέσο άντρα “του καφενείου”.
Είναι προφανές ότι το κίνημα και η Αριστερά έχουν κι αυτοί ευθύνες για τη ζοφερή πραγματικότητα, και ότι ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες φέρουν από δω και πέρα απέναντι στο μισό της εργαζόμενης δύναμης και απέναντι στη διπλή καταπίεση της γυναίκας, στην εποχή της κρίσης, των μνημονίων και του φασιστικού κινδύνου. Το άθλιο κουτσομπολιό επίσης ρίχνει νερό στο μύλο της γκεμπελικής προπαγάνδας και των χρυσαυγίτικων ψευτονταηλίδικων μαγκιών και δολοφονιών, που συνδέει “εγκληματικότητα” και μετανάστες. Να θυμίσουμε λοιπόν ότι όποιος έχει μελετήσει τα στοιχεία της αστυνομίας (δηλαδή του σώματος που κατεξοχήν είναι ρατσιστικό και ψηφίζει Ναζί) θα διαπιστώσει το αντίθετο, αν αφαιρέσει από αυτά τα ανάλογα “μαγειρέματα” (π.χ. σύμφωνα με ερευνητές και εγκληματολόγους οι έλεγχοι και η απόδοση κατηγοριών γίνονται πολύ πιο εκτεταμένα σε μετανάστες, τα υποτιθέμενα “εγκλήματα” μεταναστών διερευνώνται όλα μέχρι κεραίας -σε αντίθεση με μια μεγάλη μερίδα υποθέσεων “εγκλημάτων” ντόπιων που μένουν “εκκρεμή” κι έτσι δεν καταγράφονται ως εγκλήματα-, ενώ τα στοιχεία μετράνε σαν “εγκληματικότητα” την αρχική απόδοση κατηγορίας και όχι την απόφαση του δικαστηρίου!)
Σήμερα περίπου οι μισοί φυλακισμένοι είναι μετανάστες, όμως στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων το μόνο «έγκλημα που έχουν διαπράξει είναι πως είναι… «παράνομοι»! Η εγκληματικότητα των μεταναστών είναι παρόμοια με αυτήν των ντόπιων, παρόλο που η φτώχεια και η καταπίεση που βιώνουν είναι μεγαλύτερη. Τα βασικά τους “εγκλήματα” είναι η επαιτεία και η πλαστογραφία (νομιμοποιητικών εγγράφων , αυτών που δεν τους δίνει το κράτος). Αν τα νούμερα είναι ελαφρά μεγαλύτερα για τους ανθρώπους χωρίς χαρτιά («λαθραίους»), αυτό ισχύει επειδή οι περισσότεροι είναι νέοι και άντρες, δηλαδή η ομάδα ηλικίας και φύλου που κατεξοχήν εγκληματεί σε όλα τα έθνη. Άλλωστε αυτοί, ακριβώς επειδή θεωρούνται “λαθραίοι” και δεν έχουν όλα τα χαρτιά για την εύρεση μιας νόμιμης εργασίας, αφενός είναι πιο εύκολο να διολισθήσουν στο έγκλημα, όπως η διακίνηση ναρκωτικών, αφετέρου προωθείται η γκετοποίηση, ο φανατισμός και η ένταξή τους σε συμμορίες, σαν αποτέλεσμα της περιθωριοποίησης. Τα στοιχεία επίσης δείχνουν ότι οι μετανάστες «εγκληματίες» κυρίως καταπιάνονται με μικροκλοπές (έγκλημα άμεσα δεμένο με τη φτώχεια και την εξαθλίωση), ενώ στα «μεγάλα» εγκλήματα (φόνοι, βιασμοί) πρωτιά έχουν (πάντα ποσοστιαία) Έλληνες ομόλογοί τους. Τέλος η συντριπτική πλειοψηφία της ξένης «μαφίας» καθοδηγείται από αφεντικά της Ελληνικής μαφίας (και πιθανά και χρυσαυγίτες, όπως για παράδειγμα οι 3 υποθέσεις στις οποίες χρυσαυγίτες κατηγορούνται για παιδεραστία, υποθέσεις που δεν πήραν δημοσιότητα και που είναι αμφίβολο αν θα ερευνηθούν ποτέ κι αν θα αποδοθεί δικαιοσύνη με σκληρή τιμωρία των δραστών).
Κλείνοντας, πρέπει να πούμε ότι τα “αθώα” κουτσομπολιά και οι “αθώοι” φορείς τους δεν είναι καθολου αθώοι. Έχει αποδειχθεί η διασύνδεση στο διαδίκτο πολλών κουτσομπολίστικων σελίδων με φασιστικές, που καταλήγουν όλες να τροφοδοτούν τις “ναυαρχίδες” του ειδους, την Εσπρεσο, το Πρωτο Θέμα κ.λ.π, με ψευτικες και γελοίες ειδήσεις του τύπου “ομαδικός βιασμός παρθενας Ελληνιδας από 20 Πακιστανούς”. Πρόκειται για ακόμα ενα ισχυρό όπλο του συστήματος, όπλο μαζικής καταστροφής συνειδήσεων, και πρέπει να το πολεμάμε ως ένα ακόμα παρακλάδι ενός ενιαίου μηχανισμού που σπέρνει μνημόνια, εξαθλίωση, ρατσισμό, φασισμό και πόλεμο. Και τέτοια σάιτ δεν πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με ωχαδερφισμό, αδιαφορία ή ειρωνείες, αλλά με “πόλεμο στον πόλεμο” και ξεβράκωμα του βρώμικου ρόλου τους.