Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Δημοσκοπήσεις για Αθήνα: Ο Γ. Σακελλαρίδης με πλεονέκτημα δυναμικής ανόδου

Δημοσκοπήσεις για Αθήνα: Ο Γ. Σακελλαρίδης με πλεονέκτημα δυναμικής ανόδου
Του Γιώργου Κυρίτση
Ένα τεράστιο πλεονέκτημα δυναμικής ανόδου αναγνωρίζουν στο Γαβριήλ Σακελλαρίδη οι τρεις δημοσκοπήσεις για το Δήμο Αθηναίων που δημοσιεύτηκαν σήμερα, με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπει σε μεγάλο πλεονέκτημα τη χαμηλή του αναγνωρισιμότητα σε σχέση με τους «ανακυκλωμένους» γνωστούς πολιτικούς του αντιπάλους, τους Γ. Καμίνη, Α. Σπηλιωτόπουλο και Ν. Κακλαμάνη.

Έτσι σύμφωνα με την ανάλυση ψήφου και των τριών δημοσκοπήσεων ο Γ. Σακελλαρίδης έχει τις μεγαλύτερες προοπτικές να αυξήσει δυναμικά το εκλογικό ποσοστό του, αφού η αναγνωρισιμότητά του κυμαίνεται με άξονα το 50% με αποτέλεσμα η πρόθεση ψήφου προς το συνδυασμό του να περιορίζεται «μόλις» στο 10%. Με πιο απλά λόγια ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το βασικό διεκδικητή του Δήμου Αθηναίων, αφού έχει όλα τα περιθώρια ανόδου όταν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, και κυρίως οι κκ. Καμίνης, Σπηλιωτόπουλος και Κακλαμάνης, έχουν εξαντλήσει τα όποια περιθώρια συναίνεσης διαθέτουν γιατί το εκλογικό σώμα τους… γνωρίζει.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η πρόθεση ψήφου στον απερχόμενο δήμαρχος Αθηναίων φθάνει στην καλύτερη των περιπτώσεων στο 20%, δεδομένου ότι διαθέτει πλήρη αναγνωρισιμότητα, ενώ ο Γ. Σακελλαρίδης με το 50% της αναγνωρισιμότητας φθάνει στο 10% στην πρόθεση ψήφου των δημοτών.
Το γεγονός αυτό αποτελεί πάντως και μια πρόκληση για το Γ. Σακελλαρίδη, την «ανοικτή Πόλη», το ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του για να εκτινάξουν την αναγνωρισιμότητά του. Ή πιο απλά να δουλέψουν για την ανατροπή στο Δήμο Αθηναίων.
Δημοσκόπηση MRB στη Realnews
Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο νυν δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης έρχεται πρώτος 20%, ακολουθεί ο Α. Σπηλιωτόπουλος με 13,4%, ο Ν. Κακλαμάνης με 12,4%, ο Η. Κασσιδιάρης με 11%, ο Γ. Σακελλαρίδης με 9,6%, ο Β. Καπερνάρος με 6,4%, ο Ν. Σοφιανός με 6,2% και ο Γρ. Βαλλιανάτος με 1,7%, σύμφωνα με τη MRB, ενώ οι αναποφάσιστοι φθάνουν στο 11,5%, όσοι «δεν θα ψηφίσουν» στο 3,4% και δεν ξέρω – δεν απαντώ το 0,6%.
Δημοσκόπηση Alco στο «Πρώτο Θέμα»
Στη δημοσκόπηση της Alco ο Γ. Καμίνης έρχεται πρώτος με 18,4%,  Σπηλιωτόπουλος με 13,1%, ο Κακλαμάνης με 12,1%, ο Κασσιδιάρης με 10,8%, ο Σακελλαρίδης με 10,7%, ο Σοφιανός με 4,7%, ο Καπερνάρος με 4,3% και ο Γ. Αμυράς με 2,6%.
Δημοσκόπηση Metron Analysis στο theTOC.gr
Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το theTOC.gr δίνει στο Γ. Καμίνη 20%, στο Κακλαμάνη 14%, στο Σπηλιωτόπουλο 13%, στο Κασσιδιάρη 11%, στο Σακελλαρίδη 10%, στο Σοφιανό 6%, στο Καπερνάρο 5%, στον Αμυρά 5%, Άλλος 1%, στα άκυρα και λευκά 5%, σε όσους απέχουν 3%, στους αναποφάσιστους 7%, ενώ το «δεν γνωρίζω δεν απαντώ» φθάνει στο 30%! Το 87% πάντως του εκλογικού σώματος «σκέφτεται να πάει να ψηφίσει».
«Ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζει και η κάρτα για την αναγνωρισιμότητα των υποψηφίων, όπου καταγράφεται μεγάλη απόσταση ανάμεσα στους «παλαιούς» της πολιτικής σκηνής, όπως των κκ. Κακλαμάνη, Σπηλιωτόπουλο, Καμίνη, και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη: Είναι ενδεικτικό ότι μόλις το 53% δηλώνει ότι γνωρίζει τον κ. Σακελλαρίδη», όπως υπογραμμίζει η ίδια η TheTOC στην ιστοσελίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου