Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Μεγάλο πρόβλημα, «λίγη» κυβέρνηση

Μεγάλο πρόβλημα, «λίγη» κυβέρνηση

Οταν μια κυβέρνηση εξαγγέλλει επιδοτούμενα επιμορφωτικά σεμινάρια και πανηγυρίζει ότι έλαβε μέτρα κατά της... ανεργίας, υπάρχει πρόβλημα. Γιατί μπορεί σήμερα -επειδή υπάρχει αυτή η κυβέρνηση που λέει «ναι» σε ό,τι ζητούν οι δανειστές- τα 500 ευρώ της επιδότησης, έστω και για μόνο τέσσερις μήνες, να είναι μια κάποια λύση για όσους από τους χειμαζόμενους πολίτες κατορθώσουν να «χωθούν» σε κάποιο σεμινάριο, αλλά καμιά κυβέρνηση «προοπτικής» δεν μπορεί να αγνοεί ότι λύση για τη χώρα υπάρχει μόνο όταν δημιουργούνται μόνιμες θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία.

Οταν μια κυβέρνηση υπόσχεται «φτηνό και δίκαιο» Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και φέρνει ένα εξάμβλωμα που βρίθει λαθών, τα οποία κανείς δεν είδε εγκαίρως, και βάζει τους πολίτες να πληρώσουν ακριβά και άδικα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και όταν τα στελέχη αυτής της κυβέρνησης, που έχουν την ευθύνη της διαμόρφωσης του απαράδεκτου νόμου, σπεύδουν να αποποιηθούν κάθε ευθύνη και πολύ εύκολα χρεώνουν τα πάντα σε πρώην υπουργούς και πρώην γενικούς γραμματείς, τότε έχουμε ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα.

Οταν η κυβέρνηση αυτή, η οποία κάνει όλα αυτά τα λάθη, με τα στελέχη που δεν τολμούν να αναλάβουν τις στοιχειώδεις ευθύνες τους, ανακρούει πρύμναν προσπαθώντας να αποφύγει την οργή των πολιτών και υπόσχεται αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, αλλά οι ημέρες περνούν και οι αλλαγές δεν φαίνονται αλλά, όπως... διαρρέει, αναζητείται -προφανώς από γραφείου εις γραφείον- η «σωστή φόρμουλα», τότε υπάρχει και άλλο ένα πρόβλημα.

Οταν αυτή η ίδια κυβέρνηση προσυπογράφει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τις οποίες αποφάσισαν αυτοί που κρατούν τα ηνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και τα στελέχη της -αυτοί που υποτίθεται ότι θα μας βγάλουν από την κρίση- δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει τις συνέπειες που θα υπάρξουν, τότε, πάλι, υπάρχει πρόβλημα. Οπως πρόβλημα υπάρχει όταν τα κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να μιλήσουν για «ειδικές συμφωνίες» Ελλάδας-Ρωσίας, που θα ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα για τη χώρα μας, και αυτές οι «συμφωνίες» αποδεικνύονται φούμαρα, πριν καν τελειώσει η μέρα.

Οταν μια κυβέρνηση δημιουργεί τόσο πολλά και σημαντικά προβλήματα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μόνο μία λύση μπορεί να υπάρξει: αυτή η κυβέρνηση να περάσει -όσο γίνεται πιο γρήγορα- στην ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου