Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

MEGA – Ωραίο μου πλυντήριο

 MEGA – Ωραίο μου πλυντήριο

Νίκος Μωραΐτης
Ο κουζουλός του MEGA. Ένας υπο-Κακαουνάκης που δεν ήταν γραφτό του να γίνει Κακαουνάκης. Τον έχουν όμως εκεί, στο MEGA, επειδή πληροί τις προδιαγραφές του παλιού καλού πασόκου. Φωνές, αμπλαουμπλισμός, χυμαδιό και φτηνά τσιτάτα.

Ο Δημήτρης Καμπουράκης έκανε πάλι το θαύμα του. Υπολόγισε τις νέες συντάξεις με τρόπο… βαθιά επιστημονικό (του πασόκου που λέγαμε) και ανάγκασε τον υπουργό Κατρούγκαλο να τον προκαλέσει: «Αν ο υπολογισμός που κάνετε είναι αληθής, θα παραιτηθώ. Αν δεν είναι, θα ζητήσετε συγγνώμη;».

Κι έτσι ο κολοσσός της δημοσιογραφίας αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, πώς όμως; Από τη στήλη του στην εφημερίδα Έθνος, όπου αρθρογραφεί. Είναι ένας καταπληκτικός τρόπος! Πετάμε τη λάσπη από ένα μέσο το οποίο παρακολουθεί ένα εκατομμύριο κόσμος και ζητάμε συγγνώμη από τη στήλη της εφημερίδας μας την οποία διαβάζουν 20.000 άτομα! Ο Δημήτρης Καμπουράκης δεν θα γίνει ποτέ Πρετεντέρης. Δεν θα γίνει, με άλλα λόγια, ποτέ αρχιερέας προπαγανδιστής. Τη δουλειά του την κάνει όμως μια χαρά, άξιος ο μισθός του.

Το MEGA, με 12,5% πλέον τηλεθέαση, με τσακισμένη την αξιοπιστία του από τον τρόπο που υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια το λίγο, το φαύλο, το αντιλαϊκό, βρήκε τρόπο να φτιάξει τη μούρη του. Τηλεοπτικό λίφτινγκ λέγεται αυτό: Μπαίνουμε μπροστά στην προσπάθεια να πάρουν Νόμπελ οι νησιώτες. Το κανάλι που στρατεύτηκε στη φτωχοποίηση των πολιτών με τα Μνημόνια, νοιάστηκε για τους πρόσφυγες…

Στο νέο του αγώνα, βρήκε και τον κατάλληλο πρεσβευτή: τον Σάκη Ρουβά. Το τσαλακωμένο πρόσωπο του «ναι» που, μετά το επαγγελματικό προπαγανδιστικό βίντεο που έκανε τον περασμένο Ιούλιο λέγοντας «όλοι υποφέραμε τα τελευταία χρόνια», δεν θέλουν να το βλέπουν ούτε οι υποστηρικτές του «ναι».

Μαζί με το κανάλι, ξεπλένεται και ο εκλεκτός των κυριών των μεγάλων οικογενειών της χώρας. Τον έβαλαν να λέει κάτι ωραία πράγματα για τους πρόσφυγες και τους νησιώτες, έβαλαν και τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών, συγγραφέα Θανάση Βαλτινό, να μιλάει στο ίδιο βίντεο. Ο έγκυρος συγγραφέας και η εθνική μας κωλοτούμπα είναι οι «προσωπικότητες» που επιστράτευσε το MEGA. Τι να κάνεις; Άμα σου το ζητάει η πρέσβειρα καλής θελήσεως, το κάνεις.

Έτσι λοιπόν, από τον αφερέγγυο Καμπουράκη μέχρι το επικοινωνιακό λίφτινγκ του Σάκη, το MEGA έχει εξελιχθεί από τηλεόραση σε άλλου τύπου συσκευή: πλυντήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου