Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Θαλασσοδάνεια, πόθεν έσχες και ανεξάρτητη Δημοσιογραφία

 Θαλασσοδάνεια, πόθεν έσχες και ανεξάρτητη Δημοσιογραφία

Του Niko Ago
Σε μια τυπική επίσκεψη στα γραφεία του ΔΟΛ, προχώρησε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί, συναντήθηκε με τον Σταύρο Ψυχάρη, τις διευθυντικές ομάδες των Νέων και του Βήματος, συζήτησαν για διάφορα θέματα και γευμάτισαν μαζί.
Είθισται, εξάλλου, στην Ελλάδα, κατά καιρούς, οι αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, να συναντούν τους (ισχυρούς) επικεφαλής των Media, για «τυπική γνωριμία». Θα πει κανείς πως αυτό «μυρίζει» διαπλοκή από χιλιόμετρα μακριά και ότι σε άλλες χώρες, θα αρκούσε να προκληθεί τεράστιο σκάνδαλο.
Μπορεί. Κάπου αλλού. Όχι, όμως και στην Ελλάδα. Εξάλλου, πότε στη νεότερη ιστορία της, υπήρξε διαπλοκή ανάμεσα σε ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα; Ποτέ! Ακόμα περισσότερο, πότε τα ΜΜΕ επηρέασαν τη κοινή γνώμη, υπέρ ή κατά ενός κόμματος ή συγκεκριμένου πολιτικού, για να το κάνουν τώρα; Ουδέποτε. Οι πάντες ξέρουν ότι τα ΜΜΕ στην Ελλάδα και τα πολιτικά κόμματα, είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Και στην τελική, οι πάντες γνωρίζουν πως ο ρόλος των ΜΜΕ είναι να ελέγξει την εξουσία. Και τον ρόλο αυτό, τα ελληνικά ΜΜΕ, το επιτελούν στο ακέραιο.
Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν, γνωρίζοντας πόσο ανεπηρέαστα είναι τα ΜΜΕ, και ειδικά ο ΔΟΛ, και πόσο με συνέπεια ασκούν το λειτούργημά τους, ο κύριος Μητσοτάκης αποφάσισε να γευματίσει με την ιδιοκτησία και τα στελέχη του.
Υπάρχει, εκτός αυτού, και μια «συγγενική» σχέση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΔΟΛ. Ο γιος του Σταύρου Ψυχάρη, υπήρξε στενός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και βουλευτής της ΝΔ, μέχρι πολύ πρόσφατα. Αλλά, και μια γνωστή έχθρα ανάμεσα στα δυο μέρη. Ποιος έχεις ξεχάσει, για παράδειγμα, την ατάκα του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, ότι ο Γιάννης Πρετεντέρης, του έχει ασκήσει σκληρή κριτική; Κανείς.
Ως εκ τούτου, τίποτα το μεμπτό δεν υπάρχει σε αυτή την επίσκεψη. Το μόνο που μπορεί να αναρωτηθεί κανείς είναι, αν στο μενού μπήκαν πρώτα τα θαλλασοδάνεια, για τα οποία ελέγχεται ο κύριος Ψυχάρης ή, στη θέση τους, σερβιρίστηκε το Πόθεν Έσχες. Αυτό που το αφεντικό του ΔΟΛ, ξέχασε απλώς να υποβάλλει για μόνο εννιά (9) χρόνια.
Ο,τι θέση, όμως, κι αν πήραν στο μενού, αναμφισβήτητα θα ήταν μούρλια. Και όποιος πει ότι υπάρχει στην Ελλάδα διαπλοκή ανάμεσα στην πολιτική και τα ΜΜΕ, είναι εγκάθετος. Και κάτι τέτοιο ειδικά, δεν μπορεί να το ισχυριστεί για τη ΝΔ. Η οποία, όπως πριν λίγες μέρες έγραψε στο twitter ο Νίκος Δένδιας, «έχει υποφέρει από τη διαπλοκή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου