Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Νίκος Μωραΐτης: ΤΑ ΝΕΑ «γυρίζουν πλάτη» στην αλήθεια

 ΤΑ ΝΕΑ «γυρίζουν πλάτη» στην αλήθεια

του Νίκου Μωραΐτη
Αυθαίρετα, σε μία ημέρα, ΤΑ ΝΕΑ βάφτισαν τη Χάρη Αλεξίου «συριζαία», για να την ξεβαφτίσουν τώρα, ξαναπουλώντας την το ίδιο χυδαία.
Τι κάνεις όταν ο Μεγάλος Εκδότης κατηγορείται για κακούργημα και δεν βρίσκει ούτε ένα από τα πόθεν έσχες του των περασμένων ετών; Κάνεις… έρευνα.
Έτσι, πάνω από τον κύριο τίτλο «βουλιάζουν στη λάσπη» με την οποία, για μία ακόμη μέρα, ο Εκδότης ανακατεύει τη σούπα της διαπλοκής, τα χθεσινά ΝΕΑ παρουσιάζουν μία τάχα έρευνα, σύμφωνα με την οποία «οι καλλιτέχνες γυρίζουν πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ». Κι όντως, υπάρχουν καλλιτέχνες που γυρίζουν την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι που δεν τη γυρίζουν. Ποιον όμως θα βρούμε να προβάλλουμε και στην πρώτη σελίδα και στις μέσα; Ποιον άλλο, τη Χαρούλα Αλεξίου! Παραδοσιακά πουλάει, τώρα κάνει και sold out παράσταση – η τέλεια λεία!
Σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας, δύο καλοκαίρια πίσω, ΤΑ ΝΕΑ επιτέθηκαν στην Αλεξίου για τη συναυλία υπέρ των απολυμένων καθαριστριών που είχε δώσει στο Σύνταγμα. Μέχρι «είχε λάτρα απόψε» δεν δίστασαν να γράψουν. Και φυσικά, όποιος υποστήριζε τον αγώνα των καθαριστριών ήταν… συριζαίος. Αδυνατεί στο δικό τους σύστημα αξιών να χωρέσει το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που έχει δει τη μάνα του να καθαρίζει σκάλες, όσο ψηλά κι αν φτάσει, το πιο συνεπές πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να συμπαρασταθεί στις -δικαιωμένες από το ΣτΕ- γυναίκες που πετάχτηκαν με τους κουβάδες τους στο δρόμο. Γράφε γράφε, όμως, η Χαρούλα έγινε σκοπίμως «συριζαία», για να έχουν να στάζουν χολή τα νεοφιλελεύθερα ακάουντ στο Twitter. Δεν είναι η πρώτη φορά που η μιντιακή προπαγάνδα το πετυχαίνει αυτό. Εδώ ο Σημίτης προβλήθηκε για οκτώ χρόνια ως ο καταλληλότερος…
Σε μία ημέρα ΤΑ ΝΕΑ βάφτισαν την Αλεξίου «συριζαία», για να την ξεβαφτίσουν τώρα, ξαναπουλώντας την το ίδιο χυδαία. Η αλήθεια είναι πως η Χάρις Αλεξίου, εξ' όσων γνωρίζω, δεν είχε ταχθεί πότε με συνέντευξη ή δημόσια δήλωσή της υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και ποτέ δεν απέσυρε μία στήριξη που δεν είχε δώσει. Φειδωλή στις δηλώσεις της, δεν υπήρξε ποτέ από εμάς (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) που διατυπώνουμε πολιτική απόψη στα σόσιαλ μίντια. Ένα «χωρίς πολλά λόγια, ΟΧΙ», έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook πριν από το Δημοψήφισμα, αλλά αυτό δεν ήταν κομματική θέση, ήταν, όπως αποδείχθηκε, συλλογική στάση ενός ολόκληρου λαού. Η άλλοτε έγκυρη εφημερίδα, όσο αυθαίρετα είχε μεταφράσει τη συμπαράστασή της στις καθαρίστριες, άλλο τόσο αυθαίρετα διαβάζει και πρόσφατη συνέντευξη της Αλεξίου, στην οποία «συμπονά» τον Τσίπρα αλλά αισθάνεται ότι πήγε να μάθει οδήγηση σε χαλασμένο αυτοκίνητο. Και ποιος διαφωνεί ότι, εντέλει, το ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι στημένο; Πρέπει να είσαι Αριστερός ή Δεξιός για να το παραδεχτείς;
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον Εκδότη που έχασε τα πόθεν έσχες του και, στον πανικό του, πετάει μελάνι αριστερά και δεξιά. Επειδή όμως υπάρχουν κάποια πρόσωπα που στη ζωή τους επέλεξαν μία πολύ προσεκτική στάση, θα πρότεινα να αφήσει ήσυχη την τραγουδίστρια που έχει αγιάσει πολύ συχνά τις ζωές μας και να πιάσει κάτι πιο προσιτό. Μία γάτα Ιμαλαΐων ας πούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου