Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

#Παραιτηθείτε από την ομοφοβία και τη «βαρβατίλα»

 #Παραιτηθείτε από την ομοφοβία και τη «βαρβατίλα»

Του Niko Ago
Να κάνουμε εξαρχής σαφές, κάτι που κανονικά (πρέπει να) είναι αυτονόητο: Σε μια Δημοκρατική κοινωνία, όπου οι κυβερνήσεις εκλέγονται με την ελεύθερη βούληση των πολιτών, η διαμαρτυρία εναντίον της, όταν οι πολίτες κρίνουν ότι δεν έχουν γίνει όσα πήραν ως υπόσχεση, είναι νόμιμη, επιβεβλημένη, κατανοητή, απολύτως Δημοκρατική και Συνταγματική. Επίσης, το ίδιο αυτονόητο είναι, τα κόμματα που είναι στην αντιπολίτευση, να ασκούν κριτική στην εκάστοτε κυβέρνηση, θεωρώντας ότι αν αυτά είχαν την εξουσία, θα τα κάνανε τα πράγματα καλύτερα. Και ακόμα, αν το αποφασίσουν κιόλας και μπορούν να πείσουν τους πολίτες που τους ακολουθούν, για το δίκαιο των θέσεών τους, μπορούν να διοργανώσουν και διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, απεργίες και ο,τι άλλο προβλέπεται από τα Σύνταγμα, ως νόμιμη αντίδραση. Τόσο απλά.

Υπάρχει, όμως, ένα αλλά, για την συγκέντρωση της Τετάρτης. Κι αυτό έχει να κάνει, με το γεγονός πως, ενώ τη συγκέντρωση τη διοργανώνουν πολιτευτές, υπάλληλοι, πρώην βουλευτές αλλά και μέλη νεολαιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ- για να μην τους αδικήσουμε, μερικοί από αυτούς, έχουν αλλάξει από τρία και τέσσερα κόμματα- στην … προμετωπίδα της συγκέντρωσης γράφουν «χωρίς κόμματα, χωρίς χρώματα». Αλήθεια, ε; Και πώς μπορεί να είναι «χωρίς κόμματα και χωρίς χρώματα», μια συγκέντρωση που οι συνδιοργανωτές είναι η αυτοπροσωποποίηση του κομματικού και του … χρωματιστού; Σύμφωνα τουλάχιστον με έναν από αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία, γίνεται.
«Oύτε ρωτήσαμε, ούτε μας ρώτησαν από τα κόμματα μας για αυτήν την πρωτοβουλία. Αυτό πρέπει να μας το πιστώσεις», μου απάντησε ο Μάνος Επιτροπάκης, υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και μέλος της ομάδας των διοργανωτών. Θαυμάσια! Το ότι ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν έμπρακτα τη συγκέντρωση (που διοργανώνουν πολιτευτές και υπάλληλοί τους) πρέπει να πιστωθεί ως «αυθόρμητη συγκέντρωση». Το καταλάβαμε. «Θέλουμε να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ διχάζει», μου έγραψε σε άλλο σημείο. «Και όσοι είναι ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι Έλληνες;» τον ρώτησα. Είναι, είπε, αλλά τώρα που το αντιμνημόνιο κατέρρευσε, και αποδείχθηκε πως δεν υπήρχαν προδότες και πατριώτες, πάμε παρακάτω». Ναι, μαζί σου να πάμε παρακάτω. Αλλά το «παρακάτω» είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξανά, που κρύβονται κιόλας, μην έχοντας τα πολιτικά κότσια, να πουν ότι διοργανώνουν- ναι, ναι το είπαμε, μέσω «ακομμάτιστων και αχρωμάτιστων» απλών πολιτών (sic)- τη συγκέντρωση; ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είναι τα κόμματα που ενώνουν; Μάλλον…
Υ.Γ.: Ο Γιώργος Τσουκαλαδάκης, μέλος της ομάδας συνδιοργανωτών του #παραιτηθείτε, αφού του υπενθύμισα ότι υπήρξε για χρόνια δημόσιος υπάλληλος και διορισμένος στο υπουργείο Παιδείας, σε θέση που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτόν, και έπειτα δηλώνει επιχειρηματίας, με λεφτά από την αποζημίωση του Δημοσίου, με αποκάλεσε στο twitter «Σουηδέζα, επειδή έχεις γυναικεία συμπεριφορά». Η ομοφοβία και ο σεξισμός, σε όλο του το μεγαλείο, από άνθρωπο που πουλάει, μαντέψτε, ένα προϊών για γυναίκες. Εννοείται πως δεν θεωρώ προσβολή- όπως αυτός νόμιζε ότι έκανε- την φράση «έχεις γυναικεία συμπεριφορά». Σέβομαι πολύ τις κόρες μου, τη σύντροφό μου, τις αδελφές μου, τη μνήμη της μητέρας μου. Σέβομαι βαθιά κάθε γυναίκα του κόσμου, για να την προσβάλλω συγκρίνοντας με αυτόν τον ομοφοβικό και μισογύνη. Είναι, όμως, καθήκον αυτών που τον έχουν συνεργάτη, να αναλογιστούν με ποιον συνεργάζονται. Εκτός αν αυτή είναι και η δική τους γνώμη. Και, φυσικά, οι Ελληνίδες γυναίκες που θα σκέφτονται να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία, να μάθουν πόσο κατώτερα όντα τους θεωρεί το μέλος της ομάδας του #παραιτηθείτε.
Υ.Γ. 1 Κάποιος Γιώργος Φιλλιπίδης, μου έγραψε σε προσωπικό μήνυμα, μεταξύ άλλων, το εξής: «Σε πονάει το κίνημα #ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ#. Λαμόγιο,πρόσεχε τα νώτα σου!«. Ευθεία απειλή κατά της ζωής μου, σαν αυτές που λαμβάνω χρόνια τώρα από ακροδεξιούς ναζί στην Ελλάδα.
Η δική μου απάντηση, προς όλους αυτούς τους «βαρβάτους άνδρες» του πληκτρολογίου, είναι μια απλή πρόταση: #Παραιτηθείτε από την ομοφοβία, το μισογυνισμό, τη «βαρβατίλα», το σεξισμό, το μίσος, τη μισαλλοδοξία. Το ότι εμείς γεννηθήκαμε άνδρες και γίναμε και… «ξύπνιοι», το οφείλουμε στις «χαζές γυναίκες». Τα τελευταία θύματα στο Ορλάντο, προήλθαν από άτομο που θεωρούσε τον εαυτό του, «αρκετά άνδρα». Σκεφτείτε το. Και μπορείτε να κάνετε όσες συγκεντρώσεις θέλετε. Με ή χωρίς κόμματα και χρώματα.
*η φώτο είναι από το #Μένουμε Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου