Οι «αριστοκράτες» ξεμυτίζουν ξεδιάντροπα
Κλέαρχος Τσαουσίδης
Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα; Συμφωνούν σ’ αυτό οι δεξιοί που ομνύουν στην αριστεία ή όχι; Ο κ. Μπαμπινιώτης όχι, διότι παραπέμπει στα ομηρικά χρόνια, δηλαδή δυο χιλιετίες πριν, όταν τα πολιτεύματα στα κρατίδια που υπήρχαν στον χώρο που σήμερα λέγεται Ελλάδα, στην καλύτερη περίπτωση ήταν απλώς αριστοκρατικά, αλλά συνήθως αυταρχικά, με βασιλιάδες, πρίγκιπες και το κακό συναπάντημα.
Στην ελληνική Δημοκρατία των κλασικών χρόνων οι εκ περιτροπής κυβερνήτες εκλέγονταν με κλήρωση. Κι όχι μόνον αυτοί. Αλλά και οι αντίστοιχοι των σημερινών υπουργών, γραμματέων, δικαστών κ.λπ.
Εν πάση περιπτώσει, σήμερα έχουμε Δημοκρατία, έστω κουτσή στραβή κι ανάποδη. Και την προτιμούμε σε σχέση με τα πολιτεύματα που ονειρεύονται κάτι τύποι σαν τον κ. Αδωνη ή τον κ. Βορίδη (ή άλλαξαν άποψη για τη χούντα και τους δολοφόνους της;). Επειδή όμως το αμερικάνικο μοντέλο αποσταθεροποίησης κυβερνήσεων που διεκδικούν προς όφελος των λαών τους τον παραγόμενο στις χώρες τους πλούτο είναι και πάλι στην επικαιρότητα, ας έχουμε τον νου μας.
Τολμάνε και μιλάνε
Και άραγε τι λέει η λαλίστατη Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων όταν μια εφημερίδα που λέγεται «δημοκρατία», ευτυχώς με το δέλτα πεζό, έχει την Τετάρτη 9 Αυγούστου κύριο τίτλο τον ακόλουθο: «ΜΙΚΡΟΣ δικτάτωρ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ»; Εννοεί τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Δεν έχουμε τσαλαπάτημα νόμων; Μόνον όταν γράψει κανείς για δικαστές με ιδιαίτερες συνήθειες ενοχλούνται;
Μια εφημερίδα που στηρίζει με νύχια και με δόντια τη δεξιά, αυτήν τη δεξιά που το 1922 ξεκλήρισε τον μικρασιατικό ελληνισμό, την ίδια δεξιά που το 1955 ανέχτηκε τα όργια που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια του πογκρόμ σε βάρος των 250.000 Ελλήνων και επέτρεψε να διωχτούν κακήν κακώς όσοι διατηρούσαν την ελληνική ιθαγένεια και εξανάγκασαν σε άτακτη φυγή όσους είχαν την τουρκική. Σήμερα, οι Ελληνες της Πόλης δεν περνούν τους 2.000.
Ο κ. Γαβρόγλου ήταν ένα από αυτά τα θύματα. Και βρέθηκε άπατρις όταν σπούδαζε στην Ευρώπη, διότι αρνήθηκε να πάει στην Τουρκία (που είχε τότε χούντα) για να υπηρετήσει στον τουρκικό στρατό. Τότε στην Ελλάδα είχαμε επίσης χούντα. Οι ελληναράδες τον εγκαλούν διότι δεν ήρθε να υπηρετήσει εδώ, στα γνωστά ειδικά πειθαρχικά τάγματα, στο Καλπάκι, στο Πολύκαστρο, στη Λεπτοκαρυά. Ισως να τον καταγγέλλουν διότι δεν πήγε φαντάρος και στην Τουρκία όπου τα γνωστά αμελέ ταμπουρού συνέχιζαν να είναι οι «θεσμοί» σταδιακής εξόντωσης Τούρκων υπηκόων ελληνικής ή κουρδικής καταγωγής, αλλά και αριστερών.
Αυτό θέλουν οι χουντόφιλοι;
Και μια απορία: πώς διάολο έχουν και κοινοποιούν τα στοιχεία όλων των πολιτικών οι χρυσαυγίτες και οι νεοδημοκράτες; Δεν υπάρχει προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων των Ελλήνων πολιτών; Δεν ξαναρωτώ τι άποψη έχει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Δικαστικοί δεν ήταν αυτοί που έστελναν εξορία συντρόφους μας, φίλους, συγγενείς με βάση το αμφίβολής αξιοπιστίας περιεχόμενο των φακέλων;
Κάηκαν οι φάκελοι είπατε; Είστε σίγουρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου