Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Γαργάρα

Γαργάρα

Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με την Άνγκελα Μέρκελ.
Από την ανακοίνωσή του μάθαμε ότι είχαν μια ειλικρινή συζήτηση γι' αυτούς που αντιμετωπίζουν την Ευρώπη ως σημαία ευκαιρίας (δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ), για τον λαϊκισμό που απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή από όπου κι αν προέρχεται (δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ), για κάποιους στις Βρυξέλλες που επιμένουν να εξωραΐζουν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων (δηλαδή κάνουν πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ), για το ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Νέα Δημοκρατία ώστε να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση (δηλαδή το ασφαλιστικό Πινοσέτ), για τη θωράκιση των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου έναντι οποιουδήποτε τις επιβουλεύεται (δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Κ. Μητσοτάκης είπε επίσης στη Μέρκελ τη θέση της Ν.Δ. επί της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν διευκρινίζεται ποια θέση για τις Πρέσπες τής είπε: αυτή που λέει στη Βουλή και που περιφέρουν στα κανάλια οι Γεωργιάδηδες; Ή αυτή που είπε η Μ. Σπυράκη στον Ζάεφ;

Δεν διευκρινίζεται επίσης γιατί είπε στη Μέρκελ ότι η θέση του είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ σε ηγετικούς παράγοντες του ΕΛΚ -όπως οι ίδιοι αποκάλυψαν χθες- λέει ότι είναι μια χαρά διαπραγματεύσιμη.

Να σημειώσουμε επίσης ότι από την ανακοίνωση δεν προκύπτει πουθενά αν ο Κ. Μητσοτάκης εξέφρασε στη Μέρκελ την οργή του για το γεγονός ότι η περικοπή των συντάξεων ακυρώθηκε με αντάλλαγμα το μακεδονικό, παρ' όλο που η Μέρκελ τοποθετήθηκε χθες πάνω στο ζήτημα.

Ένας ήχος γαργάρας ακουγόταν χθες το μεσημέρι γύρω από το σπίτι του Γερμανού πρέσβη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου