Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Η ΝΔ και οι «χαραμοφάηδες»

Η ΝΔ και οι «χαραμοφάηδες» 

Με ένα καταιγισμό δηλώσεων τις τελευταίες μέρες, η ΝΔ αποκάλυψε τα σχέδια της για το κοινωνικό κράτος.

Αρχικά ο Πρόεδρος του κόμματος προκάλεσε σάλο όταν χαρακτήρισε «λάθος» το Δώρο Χριστουγέννων, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Δέρβος που εξέφρασε την άποψη ότι τα επιδόματα ανεργίας αποτρέπουν τους νέους από την αναζήτηση εργασίας. Δεν πάει καιρός που η ΝΔ προανήγγειλε Ασφαλιστικό τύπου Πινοτσέτ, που ο Πρόεδρός της χαρακτήρισε παρωχημένο το 8ωρο εργασίας και επικρότησε ενθουσιασμένος τις θέσεις του ΚΕΦΙΜ υπέρ των μαζικών απολύσεων και κατά τις αύξησης του κατώτατου μισθού.

Εξάλλου πολλά από τα στελέχη του κόμματος έχουν εκφράσει την άποψη ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού πλήττει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και άλλες τέτοιες απόψεις. Αν κάποιος ενώσει τα κομμάτια του πάζλ θα σχηματίσει εύκολα την εικόνα ενός κόμματος και μιας ηγεσίας που εργάζονται για τη συστηματική αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την επιβολή του ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Παρά τις απόπειρες που γίνονται μετά από κάθε δήλωση, να «στρογγυλέψουν» τις χονδροειδείς διατυπώσεις, το κεντρικό μήνυμα δεν αλλάζει και προκαλεί αντιδράσεις και στον εναπομείναντα κεντρώο χώρο της ΝΔ, ο οποίος μπορεί πολιτικά να σιωπά εκκωφαντικά αλλά αντιδρά δημοσιογραφικά, όπως έδειξε η σκληρή κριτική της εφημερίδας «Δημοκρατία». Δεν πρόκειται για «γκάφες» ή αστοχίες αλλά για μια πολύ σαφή προγραμματική εμμονή.

Επιπλέον, προκλητικά το κόμμα που άφησε την ανεργία στο 28% την τελευταία φορά που κυβέρνησε, χλευάζει και απορρίπτει τα επιδόματα ανεργίας και τα δώρα Χριστουγέννων, τη στιγμή μάλιστα που η οικονομία και η κοινωνία επιστρέφουν από το σοκ της καταστροφής των μνημονίων.Θεωρεί την εργασιακή ασφάλεια ένα είδος τεμπελιάς, δαιμονοποιώντας την προστασία και όχι τις πολιτικές που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις και εξαφάνισαν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Προφανώς πιστεύει πως έχει να κάνει με «χαραμοφάηδες» και απευθύνεται σε ανθρώπους με μνήμη χρυσόψαρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου