Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Δύο κόσμοι αντίθετοι

Δύο κόσμοι αντίθετοι

Δύο κόσμοι αναμετρήθηκαν χθες. Από τη μια, οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στα ειρηνικά συλλαλητήρια και αξίωσαν να αλλάξει πορεία η χώρα. Ο λαϊκός παράγοντας, που επί τόσες μέρες παρεμβαίνει στις πολιτικές εξελίξεις και απελευθερώνει τη χώρα από τα δεσμά της οικονομικής και πολιτικής χρεωκοπίας. Οι χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι μέχρι αργά χθες το βράδυ επέμεναν στην Πλατεία Συντάγματος και τον Λευκό Πύργο, κουρελιάζοντας τις προβοκάτσιες και το κλίμα αστυνομικής βίας, υποτάσσοντας την ύποπτη βία των "μπαχαλάκηδων".

 

Απέναντι στον λαϊκό παράγοντα η ετοιμόρροπη κυβέρνηση και ο φοβισμένος πρωθυπουργός, πρωταγωνιστής στην ιλαροτραγωδία "να κυβερνήσουμε μαζί"! Δεν γνωρίζουμε τι επεδίωκε ο κ. Παπανδρέου, αλλά με τις κινήσεις του ομολόγησε την παλαιοπολιτική ουσία του καταρρέοντος δικομματισμού. Κατά τα αμερικανικά πρότυπα διαχείρισης κρίσεων, ο κ. Παπανδρέου δημιούργησε "επικοινωνιακά" μια μείζονα κρίση, με κύριους αποδέκτες τα στελέχη του κόμματός του, τα οποία τώρα καλούνται να συμμορφωθούν με το "έλασσον", το Μεσοπρόθεσμο, αποσβολωμένα με το γεγονός ότι ο αρχηγός τους είναι ικανός για όλα! Ήταν φανερή η ανακούφιση των υπουργών στα κανάλια όταν ανακοινώθηκε η υπαναχώρηση του αρχηγού τους.
Στην ιλαροτραγωδία συνέπραξε και ο κ. Σαμαράς, ενώ ο Γ. Καρατζαφέρης συνέχισε στον ρόλο του κυβερνητικού "λαγού".
Τα κόλπα όμως έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης. Η στάση Παπανδρέου ισοδυναμεί με την παραίτησή του. Όσο κι αν το απεύχεται, η χθεσινή "επικοινωνιακή κρίση" (ή μήπως γκάφα;) φέρνει πιο κοντά την ημερομηνία των εκλογών. Και μάλιστα, παρ' ότι θα αποσπάσει την εκβιασμένη ψήφο εμπιστοσύνης μεθαύριο στη Βουλή.
Όσοι σχεδιάζουν κόλπα και συνεργάζονται, λειτουργούν έξω και απέναντι στη δυναμική δημοκρατίας, που αυτή την περίοδο αναπτύσσεται σε ολόκληρη τη χώρα. Γι' αυτό έκπληκτοι θα αντιλαμβάνονται ότι πηγαίνουν απ' το κακό στο χειρότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου