Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Καταπέλτης κατά Λαυρεντιάδη το πόρισμα Δραγάτση


Καταπέλτης κατά Λαυρεντιάδη το πόρισμα Δραγάτση

Την άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα κακουργήματα σε βάρος του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ζητά στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης, ο οποίος και ερεύνησε την Proton Bank.
Οι κατηγορίες αφορούν σειρά κακουργημάτων όπως «Διεύθυνση και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος».
Με το πόρισμά του ο κ. Δραγάτσης ζητεί επίσης να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος έξι ακόμη προσώπων μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και της επιτροπής πιστοδοτήσεων για τα αδικήματα της συγκρότησης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της άμεσης συνέργειας στο ξέπλυμα χρήματος, αδίκημα που τέλεσε κατά τον εισαγγελέα ο Λ. Λαυρεντιάδης.
Τον τελικό λόγο πλέον για την άσκηση διώξεων τον έχει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Να σημειωθεί ότι στο πόρισμά του ο κ. Δραγάτσης ζητά ακόμη να απαγγελθούν κατηγορίες και σε άλλα έξι πρόσωπα που εμπλέκονται στη μεταφορά χρημάτων, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στο ξέπλυμα χρήματος, καθώς επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης σε 15 ακόμη εκπροσώπους εταιρειών για ένταξη σε εγκληματική ομάδα, άμεση συνέργεια σε απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Στο πόρισμα αναφέρεται και το όνομα του επιχειρηματία Μ. Βωβού και πέντε ακόμη προσώπων. Ο εισαγγελέας, ως προς το αυτό το σκέλος της υπόθεσης, ζητεί τον διαχωρισμό της δικογραφίας καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις για τέλεση του αδικήματος της χειραγώγησης και ζητά να ανατεθεί σε εισαγγελέα Εφετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου