Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α οφείλει να κυβερνήσει.
Εμείς όλοι, οφείλουμε να αψηφήσουμε...

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.


 Θανάσης Καραίσκος                 
 Εκπαιδευτικός 2ου λυκείου Ζακύνθου
                  
    Η κοινωνία κρατάει την ανάσα της. Ας δώσουμε σάρκα και οστά στις ελπίδες της.
    Οφείλουμε-ως πρώτο κόμμα- να σχηματίσουμε κυβέρνηση: 
  • με την Αριστερά που μπορεί να κυβερνήσει (όχι αυτήν της Δευτέρας Παρουσίας),
  • με αυτούς που μπορούν να αντισταθούν στα λογής μνημόνια,
  • με αυτούς που δεν θέλουν να αφήσουν τα πράγματα όπως τα βρήκαν, 
  • με αυτούς που μπορούν να "ανεχτούν'(στη Βουλή),συγκεκριμένες μίνιμουμ (αδιαπραγμάτευτες) θέσεις-προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
 Όλους αυτούς οφείλουμε να τους έχουμε βρει την επομένη των εκλογών (ή και πολύ νωρίτερα).
     Αν αυτή τη φορά-όπως δείχνουν τα πράγματα- οι βουλευτές μας είναι πολύ περισσότεροι  , θα έχουμε λίγες ώρες για να αποδείξουμε -ότι παρά τις παλινδρομήσεις μας- η ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας,είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ επιλογή που διαθέτουμε. Το οφείλουμε στη χώρα,το οφείλουμε στο λαό της,το οφείλουμε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ηττοπάθεια και η μη ανάληψη ευθύνης ενός τμήματος της Αριστεράς, δεν μπορεί να γίνει ηττοπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.
   
Όμως πέρα απο τα ευχολόγια, οφείλουμε να προτείνουμε (και να εφαρμόσουμε),συγκεκριμένα,αποτελεσματικά,απλά, αλλά όχι "άνετα"μέτρα.Όπως:
  • Δραστική μείωση των εξοπλισμών.Αξιοποίηση της σχετικής πρότασης της Τουρκίας για αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών.Μήπως τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για επίσκεψη Α.Τσίπρα στον Ερντογάν?
  • Νέο, δίκαιο φορολογικό σύστημα.Για να πληρώνουν φόρους και εκείνοι-οι φοροφυγάδες- που δεν πλήρωσαν ποτέ. Δεν είναι μόνο δίκαιη απαίτηση της κοινωνίας, αποτελεί όρο επιβίωσης για τα Δημόσια Έσοδα.
  • Φορολόγηση εκκλησίας και εφοπλιστών,που απολαμβάνουν μέχρι τώρα σχεδόν πλήρη φορολογική ασυλία.
  • Εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών: Είναι προφανές ότι το Δημόσιο δεν μπορεί να νοικιάζει κτίρια όταν διαθέτει δικά του,άδεια και εγκαταλελειμμένα.Είναι προφανές ότι  δεν μπορεί αλλού να πλεονάζουν υπάλληλοι και αλλού να υπάρχουν τραγικές ελλείψεις.
  • Παντού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι με φρέσκες ιδέες.Ένα σπρωξιματάκι χρειάζεται για να τις εφαρμόσουν. Αυτό πρέπει να είναι από τις πρώτες δουλειές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.Η κοινωνία πρέπει να αναπνεύσει.Η παραγωγή πρέπει να αναστηθεί.
      ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΨΗΦΗΣΟΥΜΕ...
      Να αψηφήσουμε την τρομοκρατία (εξωτερικού και εσωτερικού).
Οφείλουμε-όσο μπορούμε-να εγκαταστήσουμε τοίχους στα αυτιά μας, για κάθε Μπαρόζο-Μέρκελ, Σαμαροβενιζέλους, εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, που μας απειλούν με τις ...δραχμές.
  Αν οι Γιούνγκερ-Νταλάρα-Πρόντι και πολλοί άλλοι, επισημαίνουν οτι καμμιά Ε.Ε. δεν μπορεί να ξε-πετάξει τη χώρα μας χωρίς να καταστραφεί η ίδια η Ευρωζώνη,τότε  γιατί  Ν.Δ.-Πασόκ   καταστροφολογούν και τρομοκρατούν τους πολίτες,στέλνοντας τους στις τράπεζες να πάρουν τα χρήματά  τους ? 
   Από που κι ως που, ή ..Σαμαράς ή δραχμή? 
  Καταστροφολογούν, γιατί δεν τους ενδιαφέρει η χώρα,δεν τους ενδιαφέρουν οι πολίτες.Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επιβίωση των κομματικών τους μηχανισμών(και ότι αυτό τους προσπορίζει).
    ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ?
Είτε με καταγγελία, είτε με ακύρωση, είτε με απαγκίστρωση,είτε με νόμο της Βουλής, το ουσιαστικό ερώτημα είναι ένα:
   ΠΟΙΟΣ  μπορεί να διαπραγματευτεί?
  Ο Σαμαράς ή μήπως ο Βενιζέλος? Μα αυτοί τα έχουν δεχτεί ΟΛΑ. Θεωρούνται "δεδομένοι" στην Εσπερία. Μπορεί ποτέ να γίνει διαπραγμάτευση από αυτούς που δεν τόλμησαν να διατυπώσουν ούτε ένα όχι (δεν μάθαμε-δεν μας γνωστοποίησαν ποτέ κανένα απο τα "όχι" τους). Γίνεται όμως διαπραγμάτευση χωρίς κάποια "όχι"? 
  Μπορούν να διαπραγματευτούν μνημόνια,αυτοί που τα υπέγραψαν χωρίς να τα διαβάσουν?(ο Χρυσοχοίδης σίγουρα δεν ήταν ο μοναδικός αδιάβαστος).
    Χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ (και τα αυξημένα ποσοστά του),πως θα εμφανίζονταν πλήθος  αξιωματούχων σε Ευρώπη και ΗΠΑ, που να επισημαίνουν ότι "η λιτότητα πνίγει την Ελλάδα και δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη".
   Ελπίζουμε ότι στην κυβέρνηση που οφείλει να σχηματίσει  ο ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετέχουν και άλλοι που να μπορούν να αντισταθούν,να αρνηθούν,να διαπραγματευτούν. Προφανώς θα λείπουν εκείνες οι ηγεσίες-και της Αριστεράς-που δεν είναι έτοιμες να ακουμπήσουν το πυρωμένο σίδερο της -ουσιαστικής- διαπραγμάτευσης.
          ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ.    ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ.
    Άραγε δεν είναι πολλά 12 χρόνια οπισθοδρόμησης,σήψης και ανικανότητας στο νησί?
    Άραγε πως διαμορφώθηκε  το αποτέλεσμα στις 6 Μάη:
  •    Δεν ξέρουμε ποιος υποψήφιος αποπειράθηκε να αγοράσει (με 3,5 εκατ. ευρώ!),οικόπεδο στο Ρόιδο για να κατασκευάσει  Νομαρχία?
  •    Δεν ξέρουμε ποιος υποψήφιος κατασπατάλησε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ,για να κατασκευάσει μια μεταλλική προβλήτα,που κανένας καπετάνιος δεν τολμά να πλησιάσει?
  •    Δεν ξέρουμε ποιος -ανοιχτομάτης- υποψήφιος, ολιγωρούσε ή ενέκρινε ή αποδεχόταν τις "διαγνώσεις" ανύπαρκτης τυφλότητας?
  •     Δεν ξέρουμε ποιος υποψήφιος έκανε "έργα",του επιπέδου του κόμβου του Αγ.Λαζάρου?
  •     Δεν ξέρουμε ποιος υποψήφιος είναι συνώνυμος της οπισθοδρόμησης και της ανυπαρξίας οποιουδήποτε ουσιαστικού έργου στο νησί?
  •    Αν πράγματι δεν ξέρουμε ποιος υποψήφιος συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω,τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν έχουμε παρά να κλείσουμε ένα "ραντεβού στα τυφλά"με την κάλπη της 17ης Ιουνίου.
   Ευτυχώς  το νησί διαθέτει πολλές φυσικές ομορφιές. Χάρις σε αυτές -τουριστικά τουλάχιστον- είναι στον αυτόματο πιλότο. Και έτσι δεν χρειάστηκε-σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα- τις έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτες "υπηρεσίες" τέτοιου είδους υποψηφίων.
   
 Αν οι σάρκες της χώρας μας ξεσκίζονται από τους διεθνείς δανειστές ,είναι -και- γιατί κάποιοι υποψήφιοι -σε όλη τη χώρα- διασπάθισαν ασύστολα το δημόσιο χρήμα.
   Αυτοί οι υποψήφιοι βουλευτές, πρέπει να μείνουν για πάντα υποψήφιοι.
   Ελπίζουμε οι πολίτες της χώρας μας (και του νησιού) να φροντίσουν για αυτό.
              .
(δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ερμής" της Ζακύνθου στις 1/6/12)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου