Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

«ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ»

«ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΑΣ»

Η «Βούλα μας», το «Βουλάκι μας», η «Βουλάρα μας». Ειλικρινά, καμία διάθεση δεν είχα ν’ ασχοληθώ με το θέμα της Βούλας Παπαχρήστου, αλλά εφόσον οι συνήγοροί της το συνεχίζουν το ανέκδοτο, είπα να γράψω κάτι κι εγώ.
Πρώτον, τη Βούλα Παπαχρήστου δεν την «έκαψαν» οι χρήστες του twitter που ζητούσαν τον αποκλεισμό της από την εθνική ομάδα. Αν συνέβαινε αυτό, ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος, διότι οι χρήστες του twitter ζητούν επίσης να μειωθεί η ανεργία, να σταματήσει η εξαθλίωση, να βγούμε από το μνημόνιο, να αυξηθούν οι μισθοί, αλλά τίποτε από αυτά δε γίνεται. Άρα, οι χρήστες του twitter που μπινελίκωσαν την Παπαχρήστου, το έκαναν όπως μπινελικώνουν τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη, τον Τσίπρα και την Παπαρήγα.

Η Βούλα Παπαχρήστου «κάηκε» πρώτα από τον εαυτό της που τουίταρε υπέρ της «Χρυσής Αυγής» και δεύτερον από τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και «δημοσιογράφους» που μη θέλοντας να ασχοληθούν με τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τη χώρα, έκαναν επιτυχία τους το tweet της Παπαχρήστου περί των Αφρικανών και των κουνουπιών του Δυτικού Νείλου.
Είναι αυτά τα ίδια ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι και οι «δημοσιογράφοι» που αμέσως μετά τον αποκλεισμό της Παπαχρήστου έσπευσαν να την «υιοθετήσουν» ως τη «Βούλα μας», το «Βουλάκι μας», τη «Βουλάρα μας» που αδικήθηκε. Έφτασαν, μάλιστα σε τέτοιο γελοίο σημείο ώστε την παρουσιάζουν ως μία χαζή! Ναι, ως ένα «κοριτσάκι που το έρμο δεν ήξερε τι έκανε». Ως «μία αθλήτρια που θυσιάστηκε για να φτάσει εδώ που έφτασε κι όμως κανείς δεν της το αναγνώρισε». Ως «ένα κορίτσι που είναι αθλήτρια και όχι πολιτικός». Τέτοια συγκίνηση από τη δημοσιογραφική και παραδημοσιογραφική οικογένεια!
Ξέχασαν όμως ότι κανείς δεν την έκρινε ως αθλήτρια. Η κ. Παπαχρήστου δεν έγινε θέμα για τις αθλητικές της επιδόσεις, αλλά για τις απόψεις που εξέφραζε δημόσια. Κι όταν λέω απόψεις, δεν εννοώ το tweet με το ηλίθιο χιούμορ, αλλά τις ευχές της στον Ηλία Κασιδιάρη για την ονομαστική του γιορτή (φωτ. 1), τα RT της στο περίστροφο της «Χρυσής Αυγής» (φωτ.2), στα δημοσιεύματα του εντύπου της περιφερειακής οργάνωσης Στερεάς Ελλάδας της «Χρυσής Αυγής» (φωτ. 3) και ίσως κάποια άλλα που μου διαφεύγουν.
Οι χαζομάρες, λοιπόν, ότι επρόκειτο περί ενός μεμονωμένου περιστατικού, μιας άσχετης κορασίδος είναι για τους αφελείς. Η κ. Παπαχρήστου, πολύ καλά ήξερε και τι πίστευε και ποιους υποστήριζε. Τώρα, για το αν είχε το δικαίωμα ή όχι μια αθλήτρια να στηρίζει δημόσια τη «Χρυσή Αυγή», είναι ένα ερώτημα που το απαντώ στη συνέχεια. Περισσότερο μ’ ενοχλεί η απόφαση της κ. Παπαχρήστου να γράψει στο twitter, μετά τις εξελίξεις, ότι ζητά συγνώμη από όσους προσέβαλε και ότι η ίδια είναι αθλήτρια και τίποτα άλλο (φωτ. 4). Η άρνηση της πραγματικότητας που η ίδια δημιούργησε, ε νομίζω πως επιτρέπει την εξαγωγή κάποιων συμπερασμάτων.
Σχετικά τώρα, με την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να αποκλείσει την κ. Παπαχρήστου, συμφωνώ με όσους δηλώνουν ότι η υποκρισία ξεχείλισε, όμως για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Υποστηρίζουν κάποιοι ότι δε μπορεί ο Κούβελος που ξέχασε να δηλώσει το 1 εκ. ευρώ, να το παίζει κριτής ήθους. Είναι αβάσιμο αυτό το επιχείρημα, διότι η ύπαρξη λαμογιών δε σημαίνει ότι μπορεί να αλωνίζουν τα περίστροφά τους οι χρυσαυγίτες στα social media. Δηλαδή, επειδή ο Κούβελος ξέχασε ή «ξέχασε» να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ και έμεινε ατιμώρητος, τότε ας μην τιμωρηθεί και κανείς επίορκος εφοριακός, κανείς γιατρός για φακελάκι, κανείς υπάλληλος Πολεοδομίας για λάδωμα.
Παρά ταύτα, θεωρώ υποκριτική την τιμωρία της Παπαχρήστου από μια ολυμπιακή επιτροπή, διότι αυτές οι ίδιες ολυμπιακές επιτροπές έχουν επιτρέψει στους αθλητές να ντοπάρονται και να γίνονται μηχανές διαφημιστικών κερδών με κίνδυνο της ζωής τους. Είναι οι ίδιες ολυμπιακές επιτροπές που επέτρεψαν να μετατραπούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε επιχείρηση και οι αθλητές σε προϊόντα εταιρειών και κινητές διαφημίσεις. Με το μπαρδόν, λοιπόν, αλλά δε μπορείς να απαγορεύεις σε ένα τηλεοπτικό – διαφημιστικό προϊόν να είναι χρυσαυγίτης ή μέλος της Κου Κλουξ Κλαν. Αυτό, μπορεί να το κάνει μόνο η επιχείρηση που το προωθεί, δηλαδή η Nike, η Adidas, κτλ.
Εν κατακλείδι, το όλο θέμα είναι ένα κακοπαιγμένο θεατρικό για λαϊκή απογευματινή. Η κ. Παπαχρήστου θα κερδίσει από τον ντόρο που δημιούργησε, τα ΜΜΕ που την «έκαψαν» είναι τώρα φίλοι της κι εμείς λίγο περισσότερο αποχαυνωμένοι από τον νέο αποπροσανατολισμό. Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου