Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Κρήτη: Απόγνωση από τους μετανάστες

Κρήτη:Απόγνωση απ'τους μετανάστες


 Οι εκπρόσωποι της κοινότητας των Πακιστανών έφυγαν από το Δικαστικό Μέγαρο ικανοποιημένοι αλλά επιφυλακτικοί, περιμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Τα αλλεπάλληλα «τυφλά» χτυπήματα βίας σε βάρος μεταναστών έχουν τρομοκρατήσει την κοινότητα των αλλοδαπών που διαμένουν στην Κρήτη. Σύμφωνα με το cretalive.gr, η κοινότητα των Πακιστανών είχε χθες συνάντηση με την Εισαγγελέα Ηρακλείου, στην οποία εξέθεσαν την κατάσταση, ενώ συνάντηση έχει προγραμματιστεί και με τον αστυνομικό διευθυντή της περιοχής.

Όπως περιγράφουν και οι ίδιοι οι μετανάστες, βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή ακόμη και μέσα στο σπίτι τους, καθώς το τελευταίο διάστημα πέφτουν θύματα όλο και περισσότερων επιθέσεων.

Η κοινότητα των Πακιστανών έφτασε στο γραφείο της Εισαγγελέως Ηρακλείου προκειμένου να της εκθέσουν το πρόβλημα και να ζητήσουν το αυτονόητο, ασφάλεια. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί.

«Δεν μπορούμε να βγούμε ούτε από τα σπίτια μας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε. Τα φαινόμενα βίας είναι καθημερινά, κυρίως από μικρά παιδιά, κάτω των 18 ετών, που μας επιτίθενται, μας πετροβολούν χωρίς λόγο» ανέφεραν εκπρόσωποι των μεταναστών στην Εισαγγελέα, η οποία από την πλευρά της δεσμεύτηκε, σύμφωνα με το cretalive.gr να ζητήσει από την ΕΛ.ΑΣ. συχνότερες περιπολίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου