Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Γερμανικά σκλαβοπάζαρα των ΕΟΖ στην Ελλάδα!

Στρατόπεδα εργασίας για την οικονομική ελίτ του Βερολίνου προωθεί ο Μ. Σουλτς, κατ’ εντολή της Μέρκελ
 
Γερμανικά σκλαβοπάζαρα των ΕΟΖ στην Ελλάδα!

Του ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΔΕΡΗ

Την απαξίωση του ελληνικού κράτους και την υποβάθμισή του στο επίπεδο της αποσαρθρωμένης κρατικής οντότητας προαναγγέλλει το πλέον αποκρουστικό πρόσωπο της γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ανακοινώνοντας, ουσιαστικά, την απόλυτη επιτήρηση της χώρας και τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών!
Σε συνέντευξή του στο «Spiegel», ο Σουλτς, χρησιμοποιώντας λέξεις που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια παρερμηνειών και με μια νεοφασιστίζουσα αντίληψη, ανακοινώνει, τρόπον τινά, τη δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα, που θα διέπονται από αποικιοκρατικό καθεστώς, δηλαδή χωρίς το δικαίωμα παρέμβασης του ελληνικού κράτους, ενώ πάει ένα βήμα πιο πέρα, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι τη διοίκηση και την οικονομική διαχείριση θα έχουν Γερμανούς επιτηρητές!

Έτσι όπως σχεδιάζονται οι ελληνικές ΕΟΖ, θα διέπονται από ειδικό νομικό και φορολογικό καθεστώς, δεν θα υπόκεινται, δηλαδή, στον έλεγχο του ελληνικού κράτους, οι μισθοί δεν θα ξεπερνούν τα 400-500 ευρώ με ατομικές συμβάσεις και είναι αμφίβολο αν θα υπάρχουν ασφαλιστικά δικαιώματα και τι είδους δικαιώματα!
Αποικία
Χθες, με τη συνέντευξή του, ο κ. Σουλτς, παραπέμποντας στην αποικιοκρατική συμπεριφορά των Γερμανών στην Αφρική στα τέλη του 19ου αιώνα, δήλωσε ότι είναι αναγκαία μια στρατηγική για την Ελλάδα, προκειμένου να τεθεί η οικονομία της σε αναπτυξιακή τροχιά. Αυτή η αναπτυξιακή στρατηγική θα καταστεί εφικτή, σύμφωνα με τον Σουλτς, «μέσω επενδυτικών προγραμμάτων που θα ελέγχονται πλήρως από την Ε.Ε.» και όχι από ένα κυρίαρχο κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, όπως η Ελλάδα!
Όπως είπε ο κ. Σουλτς, θα πρέπει να δημιουργηθεί στη χώρα μας ένας «οργανισμός ανάπτυξης», που θα εξετάζει τα έργα τα οποία πρέπει να γίνουν, ώστε αυτά να τύχουν οικονομικής υποστήριξης και να δοθούν τα αναγκαία κονδύλια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σουλτς, «θα υπάρχουν έλεγχος αλλά και οικοδόμηση αμοιβαίας εμπιστοσύνης» και πρόσθεσε ότι «το ελληνικό κράτος θα πρέπει να δεχτεί να εφαρμόζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μεταρρυθμίσεις επί ελληνικού εδάφους». Κατά την άποψή του, «δεν πρόκειται για καμιά εχθρική δύναμη κατοχής, αλλά για εργαλείο βοήθειας».
Ο Σουλτς βάζει και προϋποθέσεις, αναφέροντας ότι προοϋπόθεση για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες αποτελεί η προσήλωση των Ελλήνων στο ευρώ και η προθυμία της Αθήνας να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και επενδυτικές διευκολύνσεις για επιχειρήσεις οι οποίες θα επενδύουν στην Ελλάδα.
Γερμανική κυριαρχία
Το σκηνικό που προαναγγέλλει ο κατά τα άλλα θεματοφύλακας των ευρωπαϊκών θεσμών, καθώς στην Ευρωζώνη δεν υπάρχουν ΕΟΖ, είναι η απόλυτη κυριαρχία της Γερμανίας στην Ελλάδα. Αλλά το πλέον αποκρουστικό είναι ότι οι ΕΟΖ, έτσι όπως τις προτείνει ο Γερμανός αξιωματούχος, δεν διαφέρουν και πολύ από τα σκλαβοπάζαρα. Η δήλωσή του ότι η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί τον έλεγχο και να εφαρμόζουν οι Ευρωπαίοι μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό έδαφος είναι η άλλη όψη μιας κατοχής στις ΕΟΖ, όπου το κυρίαρχο κράτος δεν θα έχει δικαίωμα επέμβασης! Εννοείται ότι αυτού του τύπου οι ΕΟΖ -γιατί υπάρχουν πολλών ειδών ζώνες- δεν θα προσφέρουν απολύτως τίποτα στην ανάπτυξη της χώρας, απλώς θα λειτουργούν ως σύγχρονος ζωτικός χώρος για τη γερμανική οικονομία. Άλλωστε, οι δηλώσεις του Σουλτς διακατέχονται από μια σύγχρονη αντίληψη περί ζωτικού χώρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου αναμένεται να αποφασιστεί η τοποθέτηση ενός επιτρόπου που θα ελέγχει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις της Ε.Ε. επί ελληνικού εδάφους, θα προετοιμάσει το έδαφος και ουσιαστικά θα παρεμβαίνει στην ελληνική κυβέρνηση, θα κατευθύνει τις αποφάσεις και θα λειτουργεί ως θεματοφύλακας των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα! Το θέμα αυτό είχε ανακύψει την άνοιξη, αλλά αποσύρθηκε προσωρινά λόγω των αντιδράσεων που σημειώθηκαν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες, καθώς θεωρήθηκε ιδιαίτερα προκλητικό.
Το θέμα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησε και συμφώνησε και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης έχει υποβάλει και σχετικό αίτημα για τη δημιουργία ΕΟΖ στην Ελλάδα.
Η επικοινωνιακή αλλαγή του κλίματος έναντι της Ελλάδας οφείλεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην πλήρη εναρμόνιση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τη γερμανική πολιτική, που δεν έχει σχέση με το Μνημόνιο, αλλά χρησιμοποιήθηκε το Μνημόνιο για τον έλεγχο της χώρας, τη δημιουργία των ΕΟΖ και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Διεθνής ανταγωνισμός
Τα προβλήματα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είναι στο πλευρό της Γερμανίας, είναι οι αντιδράσεις ξένων χωρών και πολυεθνικών που πρέπει να διαχειριστεί. Υπάρχει η αίσθηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι πιθανόν και άλλες χώρες -όπως η Κίνα ή η Ρωσία- ή μεγάλες επιχειρήσεις να θελήσουν να δημιουργήσουν και οι ίδιες ΕΟΖ στην Ελλάδα, αλλά, για να το πετύχουν, θα υπάρχει το εμπόδιο της Γερμανίας που θα ελέγχει τον «οργανισμό ανάπτυξης», άρα θα δίνει και τις σχετικές άδειες. Το γεγονός ότι η πολιτική αυτή έχει υιοθετηθεί από όλες τις κυρίαρχες δυνάμεις του γερμανικού πολιτικού συστήματος αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και ο γνωστός μας αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ τάσσεται υπέρ των ζωνών, αποκαλύπτοντας ότι το Βερολίνο έχει κάνει και σχετικές προτάσεις στην ελληνική κυβέρνηση.
Πρόσφατα, από ελληνικής πλευράς, σχετικές δηλώσεις είχε κάνει ο κ. Κ. Χατζηδάκης.
Η άθλια αποστολή του Σουλτς στην Ελλάδα
Ο κ. Σουλτς, πριν από μερικούς μήνες, είχε πραγματοποιήσει μια άθλια πολιτική αποστολή στην Ελλάδα και έφθασε στο σημείο να βάλει Γερμανούς δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο και στη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να πάρει απαντήσεις, κατ’ εντολήν της Άνγκ. Μέρκελ, αν η Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι στο ευρώ, και μόνο μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε το Βερολίνο μίλησε για παρεξήγηση. Ο ρόλος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πλήρως ενταγμένος στη στρατηγική για τη γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου