Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Πρέπει

Πρέπει

 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Αν τα γεγονότα δεν ταιριάζουν στη θεωρία, άλλαξε τα γεγονότα
(Άλμπερτ Αϊνστάιν, 1879-1955)
 Η οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια μάς βύθισε σε απόγνωση και απελπισία. Εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι μέσα στην αναποτελεσματικότητα των Μνημονίων και των προγραμμάτων της τρόικας, νιώθουμε προδομένοι και παρατημένοι στο έλεος των δοκιμαστικών σεναρίων για τη "λύτρωση" της χώρας. Καταντήσαμε, σαν χώρα και σαν έθνος, πειραματόζωα που, ανεξάρτητα από την έκβαση των δοκιμών, οδεύουν στο σφαγείο.
Σπάνια χαμογελάμε και δύσκολα κάνουμε κέφι για παρέα και διασκέδαση. Πολλοί συνάνθρωποί μας βάζουν τέλος στη ζωή τους επειδή δεν μπορούν να δώσουν λύση στα οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματά τους. Η νευρικότητα κυριαρχεί στις σχέσεις και η απαισιοδοξία κάνει πολλούς ανθρώπους να κλειστούν στο καβούκι τους πιστεύοντας ότι είναι οι μοναδικοί που φταίνε!
Η εύκολη λύση είναι να αφήσεις τα γεγονότα να σε πάρουν από κάτω και να βουτήξεις στην κατάθλιψη. Να περιμένεις μοιρολατρικά τη μαύρη μέρα και να έχεις για ώρα ανάγκης ένα ανθεκτικό σκοινί που θα αντέξει το βάρος σου και μια γωνία που να σε δεχτεί ως πτώμα. Να αφήσεις τους άλλους να σε θεωρήσουν δεδομένο και να σε εξαφανίσουν στον βωμό της θεωρίας και των πειραματισμών. Να εγκαταλείψεις μυαλό, περηφάνεια και ψυχή για να αφεθείς στο ρεύμα των γεγονότων. Εν ολίγοις να αφήσεις τους άλλους, τους ισχυρούς, να αποφασίσουν για σένα και την οικογένειά σου. Άλλοι να "κάνουν παιχνίδι" κι εσύ να υποφέρεις.
Η δύσκολη θέση είναι να αντισταθείς. Να αγωνιστείς χωρίς να υπολογίσεις τις θυσίες. Από μικρή είμαι αντιδραστική και τώρα που γέρασα δεν άλλαξα! Δεν ανέχομαι την καταπίεση και κυρίως με ενοχλεί πάρα πολύ να με θεωρήσουν μ....! Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί σαν κι εμένα. Θα πολεμήσουν και θα αγωνιστούν για το δίκιο τους σε όλα τα επίπεδα. Η επανάσταση δεν είναι κάτι που το κάνεις με διαλείμματα για να ξεκουραστείς. Προχωράς χωρίς να υπολογίσεις θυσίες. 100.000 βαθιά σκεπτόμενοι Έλληνες, που έχουν καταλάβει το παιχνίδι που παίζεται, τόσα χρόνια, στην πλάτη τους, βγήκαν στους δρόμους πρόσφατα και θα ξαναβγούν. Δεν πάει άλλο!

Πρέπει να νιώσουν οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι ότι και οι Έλληνες, όπως και οι Ισπανοί, οι Ιταλοί και οι Γάλλοι, ενωμένοι αντιστέκονται στα προτεινόμενα μέτρα λιτότητας και απαξίωσης της χώρας τους. Πρέπει να ξεσηκωθούν, να βγουν στους δρόμους για να δείξουν έμπρακτα σε όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης ότι δεν συμφωνούν να τους περάσουν τη θηλιά και να τους κρεμάσουν στην κεντρική πλατεία με το πρόσχημα της μοναδικής θεωρητικής λύσης. Η εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη αποδεικνύει το ανέφικτο του πειράματος. Τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα για όλους τους λαούς, εκτός αν το ζητούμενο είναι ο αφανισμός. Άλλοι κλέψανε, εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις και πουλήσανε τη χώρα και πρέπει να τιμωρηθούν. Εμείς φταίμε μόνο επειδή αποδεχτήκαμε τα λάθη τους και τους ψηφίσαμε. 
Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Πρέπει να αλλάξουμε τάχιστα τα γεγονότα! Αριστεροί και μη, όλοι έχουμε υποστεί την ίδια καταπίεση και την ίδια απαξίωση των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας. Πόσο άλλο θα ψαλιδίσουν τα εισοδήματά μας; Πόσο θα τους αφήσουμε να εκμεταλλευτούν τη λάθος οικονομική πορεία της χώρας μας με το πρόσχημα ότι μας "σώζουν"; Πόσο θα καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να μας σφάξουν;
Καθημερινά ακούμε για καινούργιες περικοπές και για την τρόικα που δεν είναι ευχαριστημένη. Μήπως θέλει να μας θάψει ζωντανούς; Τι άλλο πρέπει να μας κάνουν για να βγούμε στους δρόμους και να τους τινάξουμε στον αέρα; Πώς θα τους δώσουμε να καταλάβουν, τους "φίλους" μας, ότι η Ελλάδα δεν είναι το άβουλο και χαζό πρόβατο που οδηγείται στο σφαγείο για ν' αγιάσει! Καλύτερα αμαρτωλοί και ζωντανοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου