Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ήρθε η ώρα κ. Βενιζέλο..


Ήρθε η ώρα κ. Βενιζέλο..


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
Ήρθε η ώρα να υποβάλει την παραίτηση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει από το δημόσιο βίο και να αποσυρθεί στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του.
Ο πολιτικός κύκλος του έκλεισε – άδοξα είναι αλήθεια. Είχε τη δυνατότητα, εάν το ήθελε, όλα αυτά τα χρόνια, να αλλάξει πολλά. Δεν έκανε τίποτα. Του δόθηκε απλόχερα η ευκαιρία, αλλά δεν τα κατάφερε. Τουναντίον, συνέτεινε με τις ρητορείες του στη διαιώνιση της αδικίας.


Ίσως γιατί διαρκώς βρισκόταν αντιμέτωπος με μια ανυπέρβλητη δυσκολία. Για να τα αλλάξει όλα, έπρεπε πρώτα να αλλάξει ο ίδιος. Και ως προς αυτό δεν επέδειξε καμία διάθεση ανασυγκρότησης.

Δεν γνωρίζουμε πως θα αποτιμήσει ο ιστορικός του μέλλοντος τη συμβολή του στην πολιτική, πόσο επιεικής μπορεί να είναι η ιστορία μαζί του.

Το μόνο βέβαιον είναι ότι στη σημερινή Ελλάδα, δεν έχει πια καμία θέση. Στη φλεγόμενη γη, κανείς δεν κάθεται να ακούσει ρητορείες, ευφυολογήματα και πνευματώδεις απαντήσεις.

Όταν ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών μιας χώρας προστατεύει την ξεπεσμένη οικονομική ελίτ, ενώ την ίδια στιγμή οδηγεί τη χώρα σε υποδούλωση και την κοινωνία σε αυτοχειρία, το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να αποχωρήσει με σκυμμένο το κεφάλι και σιωπηλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου