Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Ένταση για τα οικονομικά της περιφέρειας στην ομάδα Ψωμιάδη

 Ένταση για τα οικονομικά της περιφέρειας στην ομάδα Ψωμιάδη 


Άνω κάτω έγινε χθες, για ακόμη μια φορά, η περιφερειακή ομάδα «Δύναμη για την περιφέρεια» του Παναγιώτη Ψωμιάδη, όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο εν αργία περιφερειάρχης βρέθηκε εν μέσω πυρών από περιφερειακούς συμβούλους, με αφορμή τον ισολογισμό του 2011 της μητροπολιτικής ενότητας Θεσσαλονίκης.
Το θέμα μπορεί να οδηγήσει σε οριστική ρήξη στις σχέσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης ήταν αυτός ο οποίος χθες, νωρίς το πρωί, αρνήθηκε να υπογράψει τον ισολογισμό, ζητώντας διευκρινίσεις για ποσά ύψους σχεδόν 25 εκατομμυρίων ευρώ, που είδε να εμφανίζονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς της περιφέρειας.
Όπως μάλιστα φέρεται να σημείωσε σε υπηρεσιακούς παράγοντες και συνεργάτες του, πρέπει να διευκρινιστεί τι αφορούν αυτά τα ποσά, ειδικά σε μια στιγμή που αναζητείται και το τελευταίο ευρώ για βασικά έργα. Η αντιπεριφέρεια, σύμφωνα με τον "Καλλικράτη", δεν διαθέτει αυτόνομη οικονομική διεύθυνση αλλά καλύπτεται από αυτήν της περιφέρειας. Ο κ. Τζιτζικώστας στο παρελθόν πολλές φορές έχει ζητήσει τη σύσταση αυτόνομης διεύθυνσης στην αντιπεριφέρεια.
Το θέμα έφθασε και στη συνεδρίαση της περιφερειακής ομάδας, όπου ουκ ολίγοι περιφερειακοί σύμβουλοι και ζήτησαν διευκρινίσεις για τα εν λόγω ποσά, τι αφορούν και αν και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν για τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν, ενώ οι περισσότεροι δήλωσαν άγνοια. Πληροφορίες λένε πως τα 16 εκατ. ευρώ προορίζονταν για την ανέγερση του περιφερειακού μεγάρου.
Η διοίκηση της περιφέρειας δεσμεύθηκε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει νέα συνεδρίαση, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα στοιχεία και τι αφορούν τα ποσά. Ωστόσο, το κλίμα στην περιφερειακή ομάδα της "Δύναμης για την περιφέρεια" είναι ιδιαίτερα βαρύ, καθώς ακούστηκε έντονη κριτική, όχι μόνο για το προαναφερθέν γεγονός, αλλά και γενικότερα για τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησης της περιφέρειας, ενώ πολλοί σύμβουλοι κρατούν στάση αναμονής ενόψει των διευκρινίσεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου