Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Με ανοιχτά στόματα


Με ανοιχτά στόματα

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

Ψηφίσαμε τα μέτρα που μας επέβαλαν με το ζόρι οι ισχυροί και περιμένουμε σαν τα πουλιά με ανοιχτό το στόμα, σαν εξαρτημένοι τη δόση, που θα μας επιτρέψει να επιβιώσουμε.
Αλλά για να κυριολεκτούμε, η δόση δεν θα δοθεί για να επιβιώσουμε, αλλά για να τα κονομήσουν και πάλι οι ελάχιστοι.
Γιατί, μη μου πείτε, ότι η μοιρασιά θα είναι δίκαιη και με ίσους όρους. Όσοι πιστεύουν αυτές τις βλακείες, μάλλον κάνουν μεγάλο λάθος. Απλά η μοιρασιά θα είναι κατά την παροιμία: "Όποιος είναι κοντά στο φούρνο θα φάει ζεστό ψωμί".


Ουσιαστικά, δεν πρέπει να περιμένουν τίποτα οι πολλοί από την οικονομική ενίσχυση των εξαποδό. Θα τα φάνε, πάλι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, εργολάβοι και γενικά τα τρωκτικά που βρίσκονται κοντά στο φούρνο.

Και μάλιστα ήδη παράγγειλαν εφτά μασέλες και τροχίζουν τα δόντια τους, για να είναι κοφτερά, την ώρα του γλεντιού.

Και μείς, οι απ’ έξω, θα βλέπουμε το φαγοπότι με το μακαρόνι, αν υπάρχει και αυτό και θα ξεροκαταπίνουμε το δόλιο μας το σάλιο.

Και έτσι θα γίνει, αφού δεν απομακρύνθηκαν, από τις αυλές της εξουσίας, τα τρωκτικά. Απεναντίας, μάλλον πλησίασαν περισσότερο, αποθρασυνόμενοι από τις θωπείες της εξουσίας.

Γιατί, μη μου πείτε, ότι τους κόστισε η ανακοίνωση των ονομάτων τους, στην τιμητική για τους μάγκες λίστα. Ούτε καν που τους άγγιξε. Περίεργοι ψάχναμε πολιτικούς, ενώ για τους άλλους, τους άρπαγες, ούτε κουβέντα. Και τώρα χορτάτοι λουφάζουν.

Και αν τώρα λουφάζουν, είναι γιατί περιμένουν τα καινούργια κοψίδια, που όπου να’ναι έρχονται. Και κατά πως λένε, θα είναι με γαρνιτούρα.

Τώρα νομοθετούν, κρυμμένοι στις αστραφτερές ασπίδες των Αστυνομικών. Και γνωρίζουν καλά ότι όσο περισσότερους νόμους και απαγορεύσεις ψηφίσουν, τόσο φτωχότεροι θα γίνονται οι άνθρωποι.

Και δεν τους νοιάζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου