Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Οικογενειακή τους υπόθεση

Οικογενειακή τους υπόθεση

 
Βασική επαγγελία του μνημονιακού μπλοκ για να δικαιολογήσει τα αντικοινωνικά μέτρα είναι ότι βάζει τέλος στη διαφθορά. Οι αποκαλύψεις, ωστόσο, για τη λίστα Λαγκάρντ επιβεβαιώνουν ότι ο λύκος δεν μπορεί να φυλάξει τα πρόβατα! Πολιτικοί που είχαν αναλάβει εξ ορισμού το έργο του εκσυγχρονισμού της οικονομίας και της κοινωνίας επί ισχυρής Ελλάδος και άλλοι που επί Μνημονίου κρατούν τη ρομφαία κατά της διαφθοράς και τον μπαλτά με τον οποίο λιώνουν τα κοινωνικά δικαιώματα, πιάστηκαν στα πράσα. Ο Παπαντωνίου δεν ήξερε ότι η γυναίκα του έχει καταθέσεις 35 εκ. ευρώ και ο Παπακωνσταντίνου δεν γνωρίζει πώς σβήστηκαν τα ονόματα των εξαδέλφων του από τη λίστα Λαγκάρντ, της οποίας ο ίδιος υπήρξε... θεματοφύλακας!

Δεν πρόκειται για εξαιρέσεις, αλλά για τον κανόνα. Πίσω από την επιθετική ρητορική κατά της διαφθοράς κρύβονται πολιτικές και πρόσωπα που εμπλέκονται ή και προάγουν τη διαφθορά. Το χειρότερο, όμως, δεν είναι ότι κάποιοι πρώην ενέχονται σε ύποπτες ενέργειες και σκάνδαλα. Το εξοργιστικό είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση, αφού σύρθηκε και εξαναγκάστηκε να δώσει την πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ, τώρα επιχειρεί να πειράξει την ίδια την... έρευνα, εντοπίζοντας μόνο σ' ένα πρόσωπο την έρευνα, ώστε να απεκδυθεί τουλάχιστον ένας από τους κυβερνητικούς εταίρους, το ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής ευθύνης που το βαρύνει. Και ταυτοχρόνως επιχειρείται να απομακρυνθεί η έρευνα, ώστε να γλυτώσει η συγκυβέρνηση από τη διάλυση της όποιας εναπομείνασας ηθικοπολιτικής διάστασής της.
Και καλά, Σαμαράς και Βενιζέλος, στυλοβάτες της πολύχρονης δικομματικής διεφθαρμένης διακυβέρνησης, κάνουν τη δουλειά τους! Ο Κουβέλης όμως; Γιατί σπεύδει να ζητήσει προανακριτική επιτροπή μόνο για τον Παπακωνσταντίνου; Έχει μελετήσει τον φάκελο; Έχει πειστεί ότι το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ έγκειται μόνο στις "λαθροχειρίες" Παπακωνσταντίνου; Η κατ' ουσίαν υπεξαίρεση της λίστας από τον Βενιζέλο επί τόσο καιρό δεν συνιστά αδίκημα; Το γεγονός ότι στη λίστα βρίσκονται ονόματα εκπροσώπων της ελληνικής ολιγαρχίας που διαπλέκονται με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. δεν πρέπει να ερευνηθεί; Δεν πρέπει να ελεγχθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη;
Πριν μιλήσει η τρόικα εσωτερικού, τα "παπαγαλάκια" είχαν προλάβει να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή, λέει, η λίστα αποδεικνύεται ότι είναι πειραγμένη μόνο σε τρία ονόματα! Ας μην βιάζονται! Το μείζον πολιτικό θέμα δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα πρόσωπο, όσο υψηλά ιστάμενο κι αν ήταν. Δεν είναι δυνατόν, βέβαια, να περάσει απαρατήρητο ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο υπήρξε, μαζί με τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο βασικός πρωτεργάτης της υπαγωγής της χώρας στο καθεστώς του Μνημονίου.
Αυτή την πολιτική συνεχίζουν και επιδεινώνουν οι σημερινοί συγκυβερνώντες αρχηγοί. Γι' αυτό κρέμονται και οι ίδιοι απ' αυτήν και από άλλες λίστες. Δεν θα εξιλεωθούν για τις πολιτικές ευθύνες τους με το "αίμα" του Παπακωνσταντίνου. Η κάθαρση, η απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών, για όσα ζει η κοινωνία, για την καταβαράθρωση της χώρας, είναι αναγκαία διαδικασία για να ξαναποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και στις δικές του δυνάμεις.
Μπορεί η διαφθορά να είναι οικογενειακή τους υπόθεση, αλλά η κάθαρση είναι υπόθεση του λαού και θα γίνει μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου