Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Πομφόλυγες

Πομφόλυγες




Κ.ΧΑΤΖΙΔΗΣ

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών πολιτικές πομφόλυγες, αλλά η περίπτωση του επικεφαλής του κόμματος "Δράση-Δημιουργία Ξανά" κ. Θάνου Τζήμερου, είναι ξεχωριστή.

Η μιντιακή φούσκα που άντεξε μόλις λίγους μήνες πριν εκραγεί, αποκάλυψε έναν αλλοπρόσαλλο πολιτευτή, ο οποίος με έναν ασύνδετο, ανερμάτιστο και καταγγελτικό λόγο, περισσότερο προσιδιάζει σε εριστικό τηλεσχολιαστή των νυχτερινών δελτίων ειδήσεων παρά σε νέο πολιτικό που καταθέτει τις ιδέες και τις απόψεις του.


Λίγους μήνες προβολής ήταν αρκετοί για να αποκαλύψουν το κενό, την έλλειψη πολιτικής συγκρότησης, την απουσία θέσεων ακόμη και για τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητας μας.

Για παραγωγή νέων ιδεών και για συγκροτημένες θέσεις που συνιστούν ένα νέο πολιτικό λόγο, κουβέντα σοβαρή δεν μπορεί να γίνει.  

Ο "άνθρωπος που ήθελε να γίνει βασιλιάς" του ελληνικού πολιτικού συστήματος, διατρανώνοντας την πίστη του στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της χώρας, πολύ γρήγορα αποδείχθηκε φύση αντιδραστική, αναχρονιστική που αρέσκεται να γκρινιάζει και να συντάσσει πολιτικούς λίβελους, παρά να καταθέτει παραγωγικές σκέψεις και προτάσεις.

Η έσχατη προσπάθεια του να ψαρέψει σταυρούς από την τεράστια δεξαμενή των αγανακτισμένων νοικοκυραίων που εξέφραζαν τη δυσφορία τους για το μεταναστευτικό ζήτημα, δεν απέδωσε καρπούς, ακόμη και όταν αποφάσισε ο λόγος του να πάψει να είναι συγκεκαλυμμένα ξενοφοβικός και να γίνει ούλτρα ρατσιστικός.

Ποιος δεν θυμάται την προτροπή του να κάνουμε τους μετανάστες να μαρτυρήσουν και να τηλεφωνούν φοβισμένοι στις πατρίδες τους, μεταφέροντας την εικόνα μιας χώρας που αρέσκεται στο "κυνήγι του αλλοδαπού", όπως οι αγλοσάξονες, αιώνες τώρα, επιδίδονται στο κυνήγι της αλεπούς.

Ω του θαύματος όμως ο ίδιος άνθρωπος χθες επέλεξε να δώσει το "παρών" στη χθεσινή  πορεία κατά του ρατσισμού και του νεοναζισμού που διοργάνωσαν κοινωνικές οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.


Εμφανίστηκε λοιπόν στο Σύνταγμα και τι έκανε;

Σηκώθηκε και έφυγε γιατί, λέει, οι παρευρισκόμενοι, που σημειωτέον διαδήλωσαν ειρηνικά, επέδειξαν μη πολιτικά ορθή στάση και αποφάσισαν να πορευτούν από το οδόστρωμα και όχι από τα παρακείμενα πεζοδρόμια.

Αυτή ήταν η αγωνία του κ. Τζήμερου στη χθεσινή διαδήλωση κατά του ρατσισμού. Αυτή ήταν προφανώς η αυτονόητη προϋπόθεση που είχε θέσει ο ίδιος στον εαυτό του, προκειμένου να δεχθεί να συμμετάσχει στην αντιρατσιστική πορεία.  

Μήπως είχε ενημερώσει προηγουμένως τους διοργανωτές για το αίτημα του; Απ’ όσο γνωρίζουμε όχι. Μήπως έθεσε το συγκεκριμένο ζήτημα δημοσίως με κάποια ανακοίνωση, αναφορά; Απ’ όσο γνωρίζουμε όχι.

Τι έκανε λοιπόν ο κ. Τζήμερος. Ως ευσυνείδητος πολίτης που είναι, με απαρέγκλητες αρχές, θεώρησε απαράδεκτη την απόφαση των διαδηλωτών να κινηθούν δια του οδοστρώματος από το Σύνταγμα προς τον βράχο της Ακρόπολης, και σηκώθηκε και έφυγε.

Δικαίωμα του. Τον πήχη των προσωπικών του αρχών, ο καθένας μπορεί να το βάζει όσο ψηλά θέλει.

Δεν έμεινε όμως εκεί ο κ. Τζήμερος. Ενώ ξεκίνησε να λάβει μέρος σε μια εκδήλωση κατά του ρατσισμού, πολύ γρήγορα κατέληξε να κατακεραυνώνει τους διοργανωτές και να ζητά από την κυβέρνηση να απαγορεύσει κάθε πορεία στο οδόστρωμα!

Δείτε την ανάρτηση του κ. Τζήμερου στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την οποία αυτούσια δημοσιεύουμε:


"ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ

Πήγαμε στην αντιρατσιστική εκδήλωση. Αυτονόητο. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ολοκληρωτική ιδεολογία και ο ρατσισμός είναι μια από τις χειρότερες. Αλλά, γιατί, ακόμα μία φορά, έπρεπε να παραλύσει, Σάββατο μεσημέρι, η ζωή του κέντρου; Γιατί έπρεπε να κλείσει η Φιλελλήνων, η Σταδίου, η Β. Γεωργίου; Πόσο προέβαλαν τις θέσεις τους οι συμμετέχοντες αποκλείοντας τους περαστικούς και τους οδηγούς; Η "Δημιουργία, ξανά!", όταν η πορεία κατέλαβε το οδόστρωμα, αποχώρησε. Οι διαδηλώσεις έχουν νόημα όταν έχουν και θεατές - όχι τους ίδιους τους διαδηλωτές. Κι όπως έχω δικαίωμα να κάνω γνωστή την άποψή μου κρατώντας ένα πανώ, το ίδιο δικαίωμα έχει κι άλλος να πάει στη δουλειά του ή στη βόλτα του και ο μαγαζάτορας να λειτουργήσει την επιχείρησή του. Θα σταματήσει ποτέ αυτή η απαράδεκτη τακτική που "λάνσαρε" η αριστερά και την υιοθέτησαν όλοι; Η "Δημιουργία, ξανά!" καλεί την κυβέρνηση να απαγορεύσει ΤΩΡΑ τις πορείες στο οδόστρωμα. Θες να διαδηλώσεις; ΜΟΝΟ στο πεζοδρόμιο!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου