Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Συγκυβέρνηση και στις έμπλεες λαϊκισμού ανακοινώσεις

Συγκυβέρνηση και στις έμπλεες λαϊκισμού ανακοινώσεις







ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
 Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος αρχικώς  αστειεύτηκε με το μαχαίρι που κρατούσε για την κοπή της πίτας, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για το λόγο αυτό "καλού- κακού, κρατάμε κι ένα μαχαίρι".

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Είδαμε κι ένα κείμενο χτες, που εμφανίστηκε ως νομικό, ενώ είναι σαν προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία"!
Η αναφορά του κ. Βενιζέλου στη Βίλα Αμαλία που επί σειρά ετών αποτελούσε χώρο έκφρασης νεολαιίστικων ομάδων που κινούνται στον εξωκοινοβουλευτικό και αναρχικό χώρο, όπως φαίνεται, ενέπνευσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος λίγο αργότερα θεώρησε σκόπιμο, και αυτός με τη σειρά του, να συσχετίσει το ΣΥΡΙΖΑ με τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο, στον οποίο προ ημερών εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις.
"O κ. Τσίπρας επιχειρεί τυχοδιωκτικά να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια και φέρεται σαν να βρίσκεται στη βίλα Αμαλία", υπογράμμισε με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος!
Ορθώς ομιλεί ο κ. Κεδίκογλου.
Καλές βίλες είναι αυτές που ανήκουν στους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας που έχουν διαπρέπει στη φοροδιαφυγή και στην καταλήστευση του δημόσιου πλούτου, αυτές οι βίλες που ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση τους, που διαθέτουν υπηρετικό προσωπικό, δυνάμεις ασφαλείας και φιλοξενούν τακτικά τους φιλήσυχους και νομοταγείς πολιτικούς μας ταγούς σε δείπνα εργασίας..
Όχι η Βίλα Αμαλία, η οποία δεν διαθέτει θέρμανση και ηλεκτροδότηση και όζει από νεαρούς πλάνητες, αμφισβητίες του σαθρού και ανυπόληπτου πολιτικοκοινωνικού συστήματος της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου