Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πτώση της κυβέρνησης στη Βουλγαρία

Πτώση της κυβέρνησης στη Βουλγαρία μετά από μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού με αφορμή νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο «όμορφος» κόσμος της πλήρους ιδιωτικοποίησης των πάντων (νερά, ενέργεια κοκ) που μας υπόσχονται οι μνημονιακοί δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο στη γειτονική Βουλγαρία και οδηγεί τον λαό σε εξέγερση που ρίχνει την κυβέρνηση.
Η ενέργεια στη Βουλγαρία έχει ιδιωτικοποιηθεί πλήρως, 3 εταιρείες (2 τσεχικές και μια αυστριακή) λυμαίνονται το δημόσιο αγαθό της ενέργειας και έχουν δημιουργήσει – όπως γίνεται συνήθως – ένα καρτέλ στην ενέργεια.

Το αποτέλεσμα είναι ότι το κόστος για το ηλεκτρικό να απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των πενιχρών εισοδημάτων των λαϊκών στρωμάτων (τα έχει αυτά η υψηλή ανταγωνιστικότητα…). Υπενθυμίζουμε ότι ο μέσος μισθός κυμαίνεται στα 350 ευρώ, ο κατώτατος μισθός στα 155 ευρώ και η μέση σύνταξη στα 75 ευρώ (έχει δουλειά ακόμη το μνημονιακό μπλοκ στην Ελλάδα…).
Την επόμενη φορά που κάποιος μνημονιακός θα τολμήσει να μιλήσει για τον «όμορφο» κόσμο των ιδιωτικοποιήσεων να μην ξεχάσουμε να του απαντήσουμε ότι πέρα από τα παραμύθια για τα μικρά παιδιά υπάρχει και η πραγματικότητα, και μάλιστα πολύ δίπλα μας.
Σημείωση: για την ιδιωτικοποίηση του νερού που είναι μνημονιακή υποχρέωση μπορούμε να υπενθυμίζουμε ότι μετά από την τεράστια «πρόοδο» που επιτεύχθηκε στο Παρίσι με την ιδιωτικοποίηση του νερού, το νερό επανήλθε υπό δημόσιο έλεγχο άρον-άρον αφού η λογική του κέρδους κατέστρεψε το πιο πολύτιμο δημόσιο αγαθό!!! Βέβαια είμαστε σίγουροι ότι τα κέρδη της ιδιωτικής εταιρείας δεν ήταν ευκαταφρόνητα… Ο καθένας συντάσσεται με τις αξίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου