Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Και τα μυαλά στα μπράτσα

Και τα μυαλά στα μπράτσα

Του Παντελή Μπουκάλα
Τους Φούσκωσε πρώτα η δύναμη που τους έδωσε στην κάλπη ένα κομμάτι του λαού, για το οποίο υποθέσαμε αφελώς ότι «δεν γνώριζε». Και τους φουσκώνουν έκτοτε τα γκάλοπ που δείχνουν ότι διατηρούν ή αυξάνουν το ποσοστό τους, παρότι ουδείς πλέον δικαιούται να επικαλείται άγνοια της ιδεολογίας και της πρακτικής τους. Διότι και η αιματηρή δράση τους είναι πια γνωστή, αν και η συμβολή του ηλεκτρονικού ιδίως Τύπου στα αποκαλυπτήριά τους είναι πολύ μικρότερη της υποχρέωσής του, και οι ιδέες τους: φιλοναζισμός συν το πτηνό της χούντας, πρόστυχη αρχαιοκαπηλία και εξίσου πρόστυχη υπεράσπιση των δήθεν χριστιανικών ιδεωδών, εμφυλιοπολεμικός αντικομμουνισμός, μίσος για τη δημοκρατία, μεγαλοϊδεατισμός.
Ολα τούτα πασπαλισμένα με ολίγην αντικεφαλαιοκρατική ρητορική, που δεν τους εμποδίζει όμως να φέρονται φιλοκεφαλαιοκρατικά όποτε «πρέπει»· αν αυτό εξηγεί ώς ένα βαθμό την οικονομική τους ευχέρεια είναι ακόμα στον χώρο της εικασίας, τους αποκαλύπτει ωστόσο στη γυμνότητα του ψεύδους τους: Το αντιμονοπωλιακό πάθος τους είναι τόσο αληθινό όσο και η αυτοδιαφημιζόμενη έγνοια τους για τον κοσμάκη: Η γιαγιά που τη συνόδευσαν στην τράπεζα οι τύποι με τα εθνικόφρονα μπράτσα ήταν μάνα χρυσαυγίτικου στελέχους, σε στημένο δημοκοπικό ενσταντανέ.

Με τα μυαλά τους λοιπόν ντοπαρισμένα από το αναβολικό της μερικής κοινωνικής αποδοχής, οι χρυσαυγίτες πολλαπλασιάζουν τις επιθέσεις τους, εμπλουτίζουν το ρεπερτόριο της βαναυσότητάς τους και χτυπούν όλο και περισσότερες κατηγορίες, με κοινό γνώρισμα τα φαλκιδευμένα δικαιώματα: μετανάστες, Ελληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη, ομοφυλόφιλοι, μάρτυρες του Ιεχωβά, Τσιγγάνοι. Και επιπλέον, γιατροί που δεν αναζητούν στις εξετάσεις την εθνικότητα της ασθένειας για να αποφασίσουν αν θα δώσουν φάρμακα, και εκπαιδευτικοί που δεν μηρυκάζουν τη χρυσαυγίτικη «αληθινή ιστορία». Η χυδαία επίθεση του κ. Κασιδιάρη κατά του κ. Βενιζέλου ήταν μία ακόμα εκδήλωση του αντικοινοβουλευτικού τους μένους. Και δυστυχώς, όσοι είπαν τώρα διαδικτυακά «γεια στο στόμα του» δεν ήταν λιγότεροι απ’ όσους είπαν «γεια στα χέρια του» όταν χαστούκισε την κ. Κανέλλη. Το δηλητήριο έκανε τη δουλειά του, γιατί βρήκε πρόσφορο έδαφος να την κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου