Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δένδιας, ο μεγαλοπρεπής

Δένδιας, ο μεγαλοπρεπής



Το χειρότερο δεν είναι ότι οι επιχειρησιακές αστυνομικές αθλιότητες διαταράσσουν την κοινωνική ειρήνη και την οικογενειακή γαλήνη των ανθρώπων, έστω με την παρουσία του διανυκτερεύοντος εισαγγελέα, αλλά το γεγονός ότι ο αρμόδιος υπουργός Νίκ.Δένδιας τις υπερασπίζεται με τέτοιο σθένος.

Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρησιακές τακτικές, που κάνουν ειδησεογραφικό κύκλο πέραν των ορίων της χώρας, είναι πολιτικά εμπνευσμένες και προκαταβολικά εγκεκριμένες. Εκτέλεση εντάλματος μέσα στη μαύρη νύχτα σε σπίτι με τρία ανήλικα και κατεδάφιση πόρτας γίνονταν δύσκολα ακόμα και τα μαύρα χρόνια, που τα γκρίζα αυτοκίνητα μάζευαν πολιτικούς αντιφρονούντες από πόλεις και χωριά.


Εσπασαν, λέει, την πόρτα γιατί οι ένοικοι δεν άνοιγαν, παρά τα παραγγέλματα. Οι περισσότεροι εχέφρονες άνθρωποι δεν θα άνοιγαν την πόρτα με τέτοιες συνθήκες, συνεπώς είχε προεξοφληθεί το σπάσιμο της πόρτας, όπως πιθανώς και το επικοινωνιακό κόστος σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επίδειξης κρατικής ισχύος.

Το πιο εύκολο πράγμα για την Αστυνομία ήταν να εκτελέσει τα εντάλματα αθόρυβα, καθώς δεν είχε να κάνει ούτε με τον Σάντεζ Ραμίρεζ ούτε με τον Μπιν Λάντεν. Επέλεξε όμως να κάνει επίδειξη διαστροφικής εφαρμογής της νομιμότητας, αγνοώντας αν οικοδομεί αντανακλαστικά αποστροφής μικρών παιδιών στη νομιμότητα και τα όργανά της.

Είναι ολοφάνερο ότι η Κατεχάκη έχει ενεργοποιήσει ένα είδος δόγματος σοκ σε ό,τι κινείται και αντιδρά. Δεν το χρεώνεται όμως εξ ολοκλήρου το συμπαγές δεξιότατο πολιτικό προσωπικό της Κατεχάκη, αλλά ακόμη και ο τρίτος των κυβερνοεταίρων, που με τόση ευκολία ανέχθηκε την μπλου-μπλακ κατάληψη της Δημόσιας Τάξης, τον περασμένο Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου