Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Thessaloniki Pride: Άνθιμος κατά Μπουτάρη

Thessaloniki Pride

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ Άνθιμος κατά Μπουτάρη


Tης Βαρβάρας Ζούκα

Πριν καλά, καλά να συμπληρωθεί ένας μήνας από την ημέρα που δήμαρχος και μητροπολίτης έδιναν τα χέρια για την προώθηση της ανακύκλωσης, δημιουργώντας την εντύπωση ότι αφήνουν στο παρελθόν τους προεκλογικούς καβγάδες τους, ο κ. Άνθιμος με δημόσια δήλωσή του έριξε λάδι στη φωτιά, αναζωπυρώνοντας την κόντρα του με τον Γιάννη Μπουτάρη.
  Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο στόχαστρο του μητροπολίτη, αυτή τη φορά με αφορμή το Thessaloniki Pride, το Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας, το οποίο οργανώνεται στην πόλη κατά το διήμερο 14 - 15 Ιουνίου.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με την ευκαιρία της συγκεκριμένης διοργάνωσης ο κ. Άνθιμος χαρακτηρίζει «δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη» την παρουσία ομοφυλοφίλων και κάνει λόγο για ανθρώπους που «επιδεικνύουν τα πάθη τους σε μορφή καρναβαλιού».
«Είναι ντροπή, είναι πρόκληση, είναι σύμπτωμα διαφθοράς. Είναι όμως απόφαση του δήμου της πόλεώς μας και προσωπικά του δημάρχου κ. Ιωάννου Μπουτάρη», τονίζεται στην ανακοίνωση του μητροπολίτη, η οποία, όπως έχει ζητηθεί από τον ίδιο, θα αναγνωστεί σήμερα το πρωί μετά τη θεία λειτουργία προς το εκκλησίασμα.

ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΑΠΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Ο Γιάννης Μπουτάρης από την πλευρά του έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυμεί να διατηρήσει ένα ήρεμο κλίμα στις σχέσεις του με τον κ. Άνθιμο. Σε μία ένδειξη καλής θέλησης άλλωστε ο δήμαρχος πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε το μητροπολίτη και του υποσχέθηκε ότι η παρέλαση δεν θα περάσει μπροστά από το μητροπολιτικό ή από το ναό της Αγίας Σοφίας, αλλά θα μεταφερθεί σε σημείο που δεν θα προκαλεί οχλήσεις στους εκκλησιαστικούς κύκλους.
Σε κάθε περίπτωση όμως ο κ. Μπουτάρης έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η παρούσα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει κάθε δράση που δηλώνει την ελευθερία του ατόμου. Ο δήμαρχος εξάλλου θεωρεί ότι με ανάλογες δραστηριότητες, οι οποίες προσελκύουν και μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ενισχύεται η εξωστρέφεια της πόλης.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΘΙΜΟΥ
Με μία σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο κ. Άνθιμος ζητά από τον Γιάννη Μπουτάρη «να ματαιώσει οριστικά την παρουσία αυτού του καρναβαλιού» και καλεί τους Θεσσαλονικείς να απομακρύνουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους από τέτοιες «ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις». Την ίδια ώρα πάντως τους ζητά να αποφύγουν κάθε εκδήλωση βίας, σημειώνοντας ότι «ως επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας».
Ο κ. Άνθιμος υπογραμμίζει ακόμη ότι πρόσφατα αντιπροσωπεία πολιτών τού παρέδωσε φάκελο με 19.500 υπογραφές Θεσσαλονικέων, οι οποίοι «διαμαρτύρονται έντονα και δυναμικά κατά της παρουσίας και της προβολής των ομοφυλοφίλων στη Θεσσαλονίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου