Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΛΕΖΑΝΤΑΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΛΕΖΑΝΤΑΣ


strangejournal 
Ο Γιάννης Αντετοκούμπο ένα παιδί με γονείς από την Αφρική, που γεννήθηκε ωστόσο εδώ, ομολόγησε πως πουλούσε cds για να επιβιώσει εκείνος και η οικογένειά του. Το ταλέντο του στο μπάσκετ, τον έφερε ψηλά στην επιλογή των drafts του NBA και ο πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία για φωτογραφία. 

Ο Σαμαράς ως γνήσιος δεξιός παλαιάς κοπής, χρησιμοποίησε έναν χυδαίο και κίβδηλο τρόπο. Προτίμησε να συναντήσει έναν έγχρωμο γιο μεταναστών, προκειμένου να φαίνεται στα διεθνή μέσα πως έχουμε επικοινωνιακό και προσιτό πρωθυπουργό, που ως “απλός άνθρωπος” κι αυτός, ασχολείται και με λαϊκά αθλήματα, όπως το μπάσκετ.


Μπορεί ο Σαμαράς να θέλησε να φανεί cool, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να αναδείξει την προσωπική του υποκρισία, αφού πόζαρε δίπλα σε μια οικογένεια που αν ο γιος της δεν αγωνιζόταν στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, το πιθανότερο να τους κοίταγε με περιφρόνηση σε κάποιο φανάρι.

Σαν τον Αντετοκούμπο, υπάρχουν πολλά παιδιά στην χώρα μας, που η Ελλάδα δεν θέλει να τα γνωρίζει, ούτε να τους δώσει διαβατήριο. Κι ο Γιάννης ήταν από αυτά τα παιδιά. Ο απίστευτος κυνισμός της κυβέρνησης έγκειται στο γεγονός ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχεται πως αποδίδει ιθαγένεια στα αδέλφια Αντετοκούμπο, λόγω της παρουσίας τους στον κόσμο του θεάματος. Παιδιά που γεννήθηκαν εδώ, έλαβαν ελληνική εκπαίδευση και βαπτίστηκαν εδώ, αγνοήθηκαν -όπως και τόσα άλλα- μέχρι να παίξουν στο NBA.

Ο Σαμαράς και η κυβέρνησή του θεωρούν ότι με αυτού του είδους την προβολή “ωφελείται η Ελλάδα”. Αν δεν υπήρχε συμφέρον δηλαδή, ο Γιάννης και η οικογένειά του, θα κινδύνευαν από μαχαιρώματα ναζιστών και τον ρατσισμό σε κάθε επίπεδο. Τώρα, επειδή γεννήθηκε 2 μ. παίρνει και 2-3 διαβατήρια έτσι, επειδή είμαστε “large”

Η κυβέρνηση βλέπει τον Αντετοκούμπο ως κινητή διαφημιστική πινακίδα και τίποτα παραπάνω. Δεν έχασε κανείς την ευαισθησία του απέναντι στους μετανάστες για να την βρει ο Σαμαράς. Δούναι και λαβείν είναι η κατάσταση. Είναι μεγάλη πρόκληση μια ακροδεξιά κυβέρνηση κι ένας συμπλεγματικός πρωθυπουργός να στήνουν δήθεν γιορτούλες πάνω στην επιτυχία ενός παιδιού, ενώ έχουν προηγηθεί ντροπιαστικές για την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, καταστάσεις με στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα και δολοφονικές επιθέσεις από χρυσαυγίτες.

Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη μας λοιπόν, αλήθεια ποιος είναι αυτός με τα γυαλιά δίπλα στον Αντετοκούμπο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου