Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Αντώνη Σαμαρά... Aurora* delenda est!

Αντώνη Σαμαρά... Aurora* delenda est!

toixo-toixo
Παίρνουν πόδι επιτέλους από την Αστυνομία πολλά ανθρωποειδή της Χρυσής Αυγής.
Ανώτερα στελέχη που παρέβησαν το καθήκον τους και έδειξαν προκλητική ανοχή ή και συνεργάστηκαν με τη Χρυσή Αυγή το τελευταίο διάστημα τίθενται σε διαθεσιμότητα ή και εξαναγκάζονται σε παραίτηση.
Οπωσδήποτε αυτό είναι ένα καλό νέο.
Διότι μέσα στα χρόνια της ληστρικής συμμορίας του Μνημονίου, βρήκε έδαφος (για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί) το χειρότερο δημιούργημα του ανθρώπου: ο Ναζισμός.

Και, όσα και να λέμε για την κυβερνηση, την τρόικα και το λοιπό συνονθύλευμα, δεν παύει να είναι πρώτη, πρώτιστη, επιτακτική, επείγουσα ανάγκη η εξαφάνιση της Χρυσής Αυγής από το χάρτη.
Είναι πρώτιστη ανάγκη και αν υπάρξει έστω και η παραμικρή καθυστέρηση, είναι πολύ πιθανό να είναι πια πολύ αργά και να αναγκαστούμε να ζήσουμε (;) το ναζιστικό εφιάλτη για δεύτερη φορά στην πατρίδα μας.
Την προηγούμενη φορά άφησε πίσω του περισσότερο από ένα εκατομμύριο νεκρούς.
Τώρα; Τι θα αφήσει πίσω του ο Ναζισμός αν τον αφήσουμε έστω και μια στιγμή ακόμη να αναπτυχθεί;


Τα όσα έχουμε πει χιλιάδες φορές για τη μνημονιακή κυβέρνηση δε μας αφαιρούν τη δυνατότητα να βλέπουμε χωρίς παρωπίδες και να παραδεχτούμε πως αυτό το ξήλωμα (αλά "Σχέδιο Βαριοπούλα") των ανώτερων αξιωματικών των σωμάτων ασφαλείας που υπηρετούσαν τη Χρυσή Αυγή και όχι την πατρίδα, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την εξαφάνιση αυτής της συμμορίας δολοφόνων που απειλεί να μας κυβερνήσει οσονούπω.
Και η εξαφάνιση της Χρυσής Αυγής επείγει περισσότερο από την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης.
Προέχει, δηλαδή, να αντιμετωπιστεί σε πρώτη φάση ο ναζιστικός κίνδυνος και στη συνέχεια βλέπουμε τί κάνουμε και με τον... μνημονιακό κίνδυνο!
Και σ' αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να συμπράξουμε με οποιονδήποτε συμμερίζεται την αγωνία μας, ακόμη κι αν τάσσεται σε αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο.

Εκφράζω βέβαια κι εγώ τις επιφυλάξεις μου για το αν και κατά πόσο θα συνεχιστούν τα βήματα προς την εξαφάνιση της Χρυσής Αυγής από τον κρατικό μηχανισμό και προς την άρση του ακαταδίωκτου, το οποίο απολάμβανε αυτά τα χρόνια.
Διότι βέβαια ο Σαμαράς και οι ακροδεξιοί σύμβουλοί του δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη.
Αλλά επιφυλάσσομαι, βλέποντας και τα επόμενα βήματα, να κρίνω συνολικότερα αυτήν τη νέα τακτική του κράτους απέναντι στη Χρυσή Αυγή.
Δεν μπορώ ακόμη να αποκρυπτογραφήσω τα κίνητρα αυτής της ξαφνικής αλλαγής στάσης (απ' το χάιδεμα στο μαστίγωμα) της ΝΔ και του Σαμαρά απέναντι στη ΧΑ. Έχω πολλές εκδοχές στο μυαλό μου.
Αλλά σε τελική ανάλυση, για όποιον λόγο κι αν το κάνει, ακόμη και για μικροκομματικούς λόγους, αν τελικά τηρήσει ως το τέλος τη γραμμή της καταπολέμησης της ναζιστικής απειλής, θα έχει φυσικά τα εύσημά μου. Και όχι μόνο τα δικά μου.
Ο Σαμαράς, μετά τα τόσα τραγικά που έχει κάνει σ' αυτόν τον ένα χρόνο, έχει την ευκαιρία να προσφέρει μια πολύτιμη υπηρεσία στη χώρα.
Οψόμεθα.
Κι ας ευχηθούμε πως πίσω απ' όλα αυτά δε βρίσκεται κάποιο πολύ βρώμικο σχέδιο...
Και, για να πραγματοποιηθεί η ευχή, οφείλουμε να πιέσουμε για το ξήλωμα ολόκληρης της συμμορίας.


Μόνο να μην ξεχάσει πως όταν το θηρίο το έχεις στριμωγμένο στη γωνία, τότε αν δεν το εξολοθρεύσεις τη στιγμή που έχεις τη δυνατότητα και δεν το αποτελειώσεις, τότε αυτό θα σηκωθεί και θα σε καταπιεί ζωντανό.
Δηλαδή, αν τώρα που άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου για τη Χρυσή Αυγή δεν την αποτελειώσουν με κάθε μέσο, τότε δυστυχώς θα έχουν ανοίξει την πόρτα διάπλατα στο Ναζισμό να περάσει και να παρελάσει και πάλι θριαμβευτής επί πτωμάτων.

Το τι θα κάνει η κυβέρνηση, ο Σαμαράς, δε θα το κρίνω απλώς εγώ.
Θα τον κρίνει η Ιστορία.
Και πολύ αυστηρά μάλιστα.
Είτε, παρόλη τη σκληρή κριτική για την τρισάθλια πολιτική του, θα του πιστώσει την εξαφάνιση του Ναζισμού.
Είτε θα τον καταδικάσει ως τον κύριο υπαίτιο για την επιστροφή του Εφιάλτη στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Διαλέγεις και παίρνεις, Αντώνη.
Aurora* delenda est!


*aurora= χρυσαυγή (δηλ. Χρυσή Αυγή) στα λατινικά, παράφραση του "Carthago delenda est" (= "η Καρχηδόνα πρέπει να εξολοθρευθεί"), φράσης του Ρωμαίου ρήτορα Κάτωνα, ο οποίος με αυτήν επεσήμανε την άμεση αναγκαιότητα της εξολόθρευσης της καρχηδονιακής απειλής για τη Ρώμη.
Εισακούστηκε από τη Σύγκλητο και η Ρώμη, ευτυχώς γι' αυτήν, εξάλειψε τον κίνδυνο οριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου