Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ενας θίασος μεγαλοϊδεατισμού

Ενας θίασος μεγαλοϊδεατισμού

Του Παντελή Μπουκάλα
Αφού λοιπόν κατατρόπωσαν άλλη μία φορά στον Γράμμο τον εσωτερικό εχθρό, σε μια εκδήλωση όπου δεν παρέλειψε να στείλει «εκπρόσωπο της Βουλής» ο πρόεδρός της, προς τιμήν του συμφιλιωτικού πνεύματος προφανώς, οι χρυσαυγίτες είπαν να δώσουν ένα μάθημα και στον εξωτερικό εχθρό. Οσο περιέφεραν τον πατριωτισμό τους οδεύοντας προς τα σύνορα με την Αλβανία, το έριξαν στα θούρια. Και σαν εθνοαιματολόγοι που είναι, θα πέρασε από το μυαλό τους, ίσως και από τη γλώσσα τους, το αρτηριοφλεβικό σουξέ «Ποτέ μας δεν θα χύσουμε ούτε μια στάλα αίμα ελληνικό, μόνο το άτιμο προδοτικό των ανταρτών και των κομμουνιστών». Φτάνοντας στην Κακαβιά, υπό τη στρατηγία του ουροκράτορος Χρήστου Παπά και του Κώστα Μπαρμπαρούση οιονεί Καραϊσκάκη (συγγνώμη, Γεώργιε), άλλαξαν ρεπερτόριο.


Εκτός λοιπόν από το «Εχω μιαν αδελφή, κουκλίτσα λυγερή», που το μαθαίναμε οι παλαιότεροι στο δημοτικό και μάλλον συνεχίζουν να το μαθαίνουν στον στρατό οι νεότεροι, μαζί με ποικίλα βουλγαροφαγικά, έπιασαν το «Δέλβινο και Τεπελένι πάλι ελληνικό θα γένει» και κατέληξαν στο «Εκεί ψηλά στην Πρεμετή, σημαία θα υψώσουμε και πάλι ελληνική». Υστερα, περήφανοι για τα ανδραγαθήματά τους, οι επίγονοι των γενναίων του Μπρανκαλεόνε έψαξαν να βρουν κάνα χωριό να πιουν τα τσιπουράκια τους. Αλλά με βαριά καρδιά. Γιατί πώς να πιεις ένα ποτό, όσο γευστικό, όταν έχει τουρκοταταρικό όνομα; Οι αρχαίοι φταίνε. Που δεν τα βρήκαν όλα. Και δεν τα βάφτισαν όλα.

Οι υπεραλυτρωτιστές μας, που ονειρεύονται την Ελλάδα των δύο Ηπείρων (της Βόρειας και της Νότιας), των τριών ηπείρων, των πέντε θαλασσών και των έξι ηλιακών συστημάτων, έκλεισαν τα σύνορα επί μία ώρα στην Κακαβιά (όπου, παλαιότερα τουλάχιστον, ο συνοριακός μας σταθμός είχε σχήμα σκάφους, ο δε αλβανικός υποβρυχίου). «Συμβολικά». Για να δείξουν στους Αλβανούς «τι εστί βερίκοκο», όπως θα έλεγε ο κ. Γεωργιάδης, που και για το «ηπειρωτικό» και για κάμποσα ακόμα, όσα συγκινούν τον καθ’ ημάς σωβινισμό, δεν πρέπει να έχει πολύ διαφορετικές αντιλήψεις από τις χρυσαυγίτικες.

«Συμβολικά», επίσης δέρνουν και μαχαιρώνουν αλλοδαπούς. Και συμβολικά όλο το καλοκαίρι κατέστρεφαν αυτοκίνητα με βρωμοσκοπιανές πινακίδες, παρότι οι ιδιοκτήτες τους κατέβαιναν στη Χαλκιδική ή τον Πλαταμώνα για να ενισχύσουν τον «τροφοδότη λογαριασμό» μας, τον τουρισμό δηλαδή. Πάντως τα κανάλια, παρότι ενθουσιασμένα με την αύξηση των τουριστών, απέφυγαν να πουν ότι το τουριστικό ρεύμα διογκώθηκε όχι μόνο λόγω Ρώσων, αλλά και λόγω «βρωμοσκοπιανών», καθώς και Αλβανών, προς Χαλκιδική επίσης.

Πώς στην Αγρια Δύση οι λευκοί ήρωες καμάρωναν μετρώντας τα ινδιάνικα σκαλπ της αιματηρής συλλογής τους; Ετσι καμαρώνουν οι εθνοφύλακές μας, επιδεικνύοντας τις πινακίδες του «παλιοκρατιδίου» που μάζεψαν με παράτολμες καταδρομικές επιχειρήσεις. Το βλέπουμε ξανά: υπερπατριώτης; Ο κατά φαντασίαν στρατηλάτης που φορτώνει προβλήματα στην πατρίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου