Ενωτικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς, σε μια περίοδο που οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές πυκνώνουν και η αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει ακόμα και τις συνεδριάσεις σωματείων!
Με κοινή τους παρέμβαση, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΓΣΕΒΕΕ και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αναφερόμενοι στην Χρυσή Αυγή κάνουν λόγο για "υπερασπιστές της βίας και του ναζισμού, που επιχειρούν να ψαρέψουν στα θολά νερά των επιπτώσεων της κρίσης", που μετέρχονται "απροκάλυπτα ναζιστικές και εγκληματικές συμπεριφορές".

Οι συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς καλούν τα κόμματα (πλην φυσικά της Χ.Α.) να αναλάβουν εδώ και τώρα πρωτοβουλίες (νομοθετικές, εκπαιδευτικές, κοινωνικές κ.ά.) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση βίαιων φαινομένων και συμπεριφορών και τη με κάθε κόστος περιθωριοποίηση των υπερασπιστών της βίας και του ναζισμού.
Την ίδια ώρα στην ΑΔΕΔΥ, μετά και την αυριανή ολοκλήρωση της 48ωρης απεργίας, αναμένεται να συνεδριάσουν τα όργανα προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις για νέες πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Δημόσιο, ενάντια στις διαθεσιμότητες - απολύσεις, εκτιμώντας ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα συμμετοχής και τις δύο εβδομάδες αποτελούν μήνυμα συνέχισης των αγώνων ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης.
Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, "η μαζική συμμετοχή για δεύτερη συνεχή εβδομάδα στην απεργιακή κινητοποίηση, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της νέας 48ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει με σαφήνεια το μήνυμα των ίδιων των εργαζομένων για συνέχιση και διεύρυνση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων στο πλαίσιο ενός πολύμορφου αγωνιστικού προγράμματος, με κεντρικό στόχο την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής.

Δυσαρέσκεια για ΓΣΕΕ

Στην ΑΔΕΔΥ υπάρχει διάχυτη δυσαρέσκεια για τη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που τελικά δεν συμμετείχε για δεύτερη φορά το τελευταίο δεκαπενθήμερο στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Ενδεικτική του κλίματος είναι η αναφορά του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ Γ. Χαρίση, ο οποίος τόνισε στην ομιλία του εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος: "Προκαλεί τουλάχιστον αγανάκτηση η προκλητική στάση της ηγετικής πλειοψηφίας, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, η οποία παίζει τον ρόλο του παρατηρητή στο μακελειό που υφίσταται η εργατική τάξη της χώρας μας. Ακόμη και σήμερα με διάφορους προσχηματικούς λόγους, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα, είναι παρατηρητές των εξελίξεων, δίνοντας φιλί ζωής στη μνημονιακή πολιτική! Αυτή η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ στερείται κάθε πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης απέναντι στους εργαζόμενους και δεν την εμπιστεύεται πια κανένας".

Photo Copyright - ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ