Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

ΔΕΒΕΛΕΚΟΣ

Το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ  Ο Σ. Δεβελέκος φαίνεται πως έχει κερδίσει τη συμπάθεια του γενικού γραμματέα Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος προσπάθησε να τον ορίσει ως οδηγό και φρουρό του. Ωστόσο, τα σχέδιά του ανακόπηκαν«Σκληροπυρηνικός» χρυσαυγίτης με έντονη παρουσία στις εθνικιστικές εκδηλώσεις της νεολαίας του κόμματος είναι ο 26χρονος πρώην οδηγός και φρουρός του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.


ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ


Ο Σ. Δεβελέκος φαίνεται πως έχει κερδίσει τη συμπάθεια του γενικού γραμματέα Ν. Μιχαλολιάκου, ο οποίος προσπάθησε να τον ορίσει ως οδηγό και φρουρό του. Ωστόσο, τα σχέδιά του ανακόπηκαν από την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. για άδεια οπλοφορίας, αφού «δεν πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια» όπως λένε με νόημα αστυνομικοί της αρμόδιας υπηρεσίας.
Ο Σωτήρης Δεβελέκος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πειραιά γιατί σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο μεγάλες κροτίδες (γουρούνες) και ένα στιλέτο τύπου πεταλούδα.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια, ύστερα από καταγγελία ότι κατείχε όπλα. Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο ίδιος είχε υποβάλει αίτημα για άδεια οπλοφορίας, το οποίο όμως απορρίφθηκε την 5η Μαρτίου του 2013.

Πρόκειται για προβεβλημένο στέλεχος του κόμματος που στις πολλές δημοσιεύσεις της ΧΑ στο Διαδίκτυο αναφέρεται ως μέλος της κεντρικής επιτροπής αλλά και ως εκπρόσωπος του Μετώπου Νεολαίας. Οι παρουσίες του «καλύπτονται» εκτενώς από τα εθνικιστικά μπλογκ του χώρου που συχνά αναφέρονται στον 26χρονο ως «θεωρητικό» της νεολαίας.

Η ομιλία
Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η ομιλία που πραγματοποίησε στις 29 Απριλίου του 2013 στη συνάντηση των μελών του Μετώπου Νεολαίας, με θέμα τις έννοιες του «Ηρωισμού» και της «Ηρωολατρείας» και τον τρόπο που τις ενστερνίζεται η ιδεολογία της ΧΑ.

Σε αυτήν ο ομιλητής αναφέρθηκε στην Εργατική Πρωτομαγιά, «την οποία καπηλεύτηκε και οικειοποιήθηκε το σύστημα και οι διάφοροι αριστεριστές». «Η Εργατική Πρωτομαγιά, όπως ακόμη το οχτάωρο, τα εργατικά επιδόματα, η ίδρυση των ασφαλιστικών φορέων και γενικά οι ανθρώπινες συνθήκες εργασίας αποτελούν έργο του μεγάλου μας εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά και όχι της ψευτοδημοκρατίας και του καπιταλισμού που υπηρετεί, που το μόνο που κατάφερε ήταν να διαλύσει ό,τι προσέφερε στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου του ελληνικού λαού», είπε ο Σ. Δεβελέκος διαστρεβλώνοντας πλήρως την Ιστορία.

Τον Αύγουστο του 2012 ο Σωτήρης Δεβελέκος πρωταγωνίστησε στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες. Φορώντας τη γνωστή στολή των χρυσαυγιτών (μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής), ο 25χρονος τότε, εμφανώς αγχωμένος, διάβασε λέξη προς λέξη το κείμενο που κρατούσε στα χέρια του.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε με έμφαση στον Λεωνίδα και στους 300, αλλά και στο «Μολών λαβέ» που αποτελεί άλλωστε αγαπημένη φράση των μελών της ΧΑ. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει ότι οι χρυσαυγίτες είναι οι... συνεχιστές των ηρώων που έσωσαν την Ελλάδα.

Ο ίδιος είναι πολύ ενεργός και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου δεν χάνει την ευκαιρία να ποστάρει όλες τις ανακοινώσεις του κόμματος, αλλά και να σχολιάζει γεμάτος ειρωνεία τα τεκταινόμενα. «Αν λεβέντες της ΚΝΕ θέλετε να το παίξετε επαναστάτες κάνοντας παράνομες αφισοκολλήσεις βραδάκι θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί την επόμενη φορά, γιατί όπως λέει και η παροιμία ''όποιος νύκτα περπατεί λάσπες και κακά πατεί''...», αναφέρει σε σχόλιό του για την πρόσφατη επίθεση χρυσαυγιτών σε αφισοκολλητές του ΚΚΕ.

Για τις απειλές του, μάλιστα, έχει γίνει θέμα συζήτησης σε διάφορες ιστοσελίδες, που αναφέρουν ως ένα από τα σχόλιά του το εξής: «Αγαπητε φιλε ***** θα ηθελα να σου κανω τρια ερωτηματα. 1)Πως νιωθεις που η ολη λασπη και τα συνηδειτα ψευδη για την Χρυση Αυγη πηγαν στον βροντο και πλεον θα μας βλεπεις και απο την βουλη? 2)Οταν με δεις μπροστα σου,και να εισαι σιγουρος οτι θα βρεθουμε τα 2 μας,θα εισαι τοσο μαγκας οσο ησουν πισω απο την ασφαλεια του υπολογιστη σου? και τελευταιο και καλυτερο το νουμερο 3)****** πως νιωθεις που δεν εχεις μαθει ακομα τον πατερα του παιδιου σου(μερικα ατομα γνωριζουν πολλα περισσοτερα απο οσα νομιζεις γι' αυτο να προσεχεις που κανεις μαγκιες).Τα υπολοιπα θα στα ρωτησω στο αυτακι οταν βρεθουμε. Καλη σου μερα...γελιε» (έχει διατηρηθεί η ορθογραφία του συντάκτη).

Στο δε εξώφυλλο του προφίλ του έχει ποστάρει μια ρετρό εικόνα των πρώτων χρυσαυγιτών, δείχνοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο την πίστη του στον αρχηγό τους...

Τα τατουάζ Με τον αετό του Χίτλερ

Οι φωτογραφίες που «ανέβαζε» στο Facebook τον έφεραν σε δύσκολη θέση. Είχε φωτογραφηθεί ημίγυμνος, με αποτέλεσμα να φανούν τα τατουάζ με τον ναζιστικό αετό και άλλα χιτλερικά σύμβολα. Σε σχόλιό του, μάλιστα, σημείωνε ότι «τα γενέθλια θα τα γιορτάσουμε στις 20 Απριλίου», αναφερόμενος στα γενέθλια του Χίτλερ, για να απαντήσουν οι ομοϊδεάτες του με τον αριθμό 88 που παραπέμπει στο «Χάιλ Χίτλερ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου