Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ρολά σε νοσοκομεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ-Τετάρτη και Πέμπτη ακολουθεί η 48ωρη της ΑΔΕΔΥ

Ρολά σε νοσοκομεία, σχολεία, ασφαλιστικά ταμεία


Ο τομέας της Υγείας εισέρχεται την Τρίτη στον χορό των κινητοποιήσεων, με φόντο πάντοτε την κινητικότητα προσωπικού με το ενδεχόμενο της απόλυσης. Οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε 3ήμερη απεργία. Όλοι οι τομείς εργασίας στα δημόσια νοκοσομεία προχωρούν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη και την Πέμπτη.


Συνεχίζονται οι κιντηοποιήσεις στην εκπαίδευση, εν μέσω της προκήρυξης για 5νθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης (χθεσινή συμμετοχή: 90% σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, 70% σύμφωνα με το υπουργείο). Τετάρτη και Πέμπτη απεργούν και οι δάσκαλοι. Έως και την Παρασκευή είναι σε εξέλιξη οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σε 5νθήμερες κυλιόμενες απεργίες βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Ένταση προκλήθηκε στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας, στον οδό Σταδίου, όταν κάποιοι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας τους παρέπεμψε στον ΓΓ του υπουργείου για συνάντηση. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν με τις ασπίδες τους.

Στο μεταξύ, την Τρίτη το πρωί εργαζόμενοι της υπηρεσίας απέκλεισαν τη ΓΓ Εμπορίου, στην πλατεία Κάνιγγος.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, από διαμαρτυρόμενους κλάδους, με την τροχαία να εφαρμόζει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις ευρύτερα στον δημόσιο τομέα, καθώς υλοποιείται η απόφαση της ΑΔΕΔΥ για 48ωρη απεργία, στην οποία θα συμμετάσχει εν μέρει και η ΓΣΕΕ, με 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) στον ιδιωτικό τομέα τη Τετάρτη.

Στις 11.30 π.μ. της ίδιας ημέρας διοργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10.30 π.μ. πραγματοποιείται ξεχωριστή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, από το ΠΑΜΕ.

Σε 2ήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους βρίσκονται την Τρίτη και την Τετάρτη οι δικηγόροι, οι οποίοι αντιδρούν στον νέο κώδικα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου