Στον Γιώργο Μισιάκα, ιδεολογικό καθοδηγητή και βασικό αρθρογράφο της ναζιστικής συμμορίας με το ψευδώνυμο «Γιώργος Μάστορας», έπεσε το βάρος της κινητοποίησης της κομματικής βάσης μετά τις συλλήψεις και την οργανική διάλυση του ηγετικού πυρήνα της Χ.Α. Μέσω του διαδικτύου ο «θεωρητικός» της εγκληματικής οργάνωσης, με την καθοδήγηση του υπαρχηγού της Χ.Α., επιχείρησε να οργανώσει συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους «συλληφθέντες συναγωνιστές» τόσο έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ όσο και στα γραφεία του κόμματος στη Λ. Μεσογείων και στον Σταθμό Λαρίσης.

Ενώ στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου 300 χρυσαυγίτες, που παρέμειναν για λίγες ώρες στο πεζοδρόμιο απέναντι από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, τα μη συλληφθέντα στελέχη του κεντρικού μηχανισμού ξεκίνησαν έναν μαραθώνιο τηλεφωνημάτων για τον «καθαρισμό» γραφείων συγκεκριμένων τοπικών οργανώσεων. Γραφεία σε περιοχές της ανατολικής Αττικής, που είχαν πρωτοστατήσει σε πογκρόμ κατά μεταναστών και διατηρούσαν διαύλους επικοινωνίας με τα τοπικά αστυνομικά τμήματα, «άδειασαν» το πρωί του Σαββάτου σε μια προσπάθεια να εξαφανιστούν ενοχοποιητικά στοιχεία.
Άγνωστο παραμένει το πώς θα αντιδράσουν κάποιοι «σκληροί» πυρήνες της οργάνωσης που διαφωνούν με το κλείσιμο γραφείων και υποστηρίζουν τη «δυναμική» συμπαράσταση στους συλληφθέντες, με την οργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών σε όλες τις πόλεις της χώρας με σύνθημα «Ψηλά οι σημαίες».
Η «υπερασπιστική» γραμμή της οργάνωσης επιχειρεί να παρουσιάσει την εξάρθρωση της ναζιστικής συμμορίας ως «σχέδιο αποψίλωσης της Χρυσής Αυγής για να μην γίνει ρυθμιστής της πολιτικής ζωής». Κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση «ανασύστασης» και «συσπείρωσης» του σκληρού πυρήνα των μελών της οργάνωσης παίζει ο Χ. Παππάς, που ιεραρχικά φέρεται ως υπαρχηγός του Ν. Μιχαλολιάκου. Το ιδρυτικό στέλεχος της Χ.Α. έχει αναλάβει τα τελευταία κρίσιμα εικοσιτετράωρα την ευθύνη για τον σχεδιασμό ενός ενδεχόμενου «μετασχηματισμού» του κόμματος σε έναν νέο πολιτικό φορέα που θα έρθει να καλύψει το κενό που δημιουργείται στον χώρο της Ακροδεξιάς.
Είναι γνωστές εξ άλλου οι σχέσεις που διατηρεί ο υπαρχηγός της Χ.Α. με τον χώρο των αποστράτων και ειδικά κάποιων νοσταλγών της 21ης Απριλίου, που όμως δεν συμμερίζονται την «εξτρεμιστική» δράση της ομάδας Μιχαλολιάκου και υποστηρίζουν την ιδέα ενός «πατριωτικού κινήματος» με κορμό τους ίδιους και όχι με «άτομα του κοινού ποινικού δικαίου», όπως χαρακτηρίζουν πολλούς από τους σημερινούς βουλευτές της Χ.Α.