Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Γεωργιάδης: Στόχος η συρρίκνωση των δομών Υγείας

Γεωργιάδης: Στόχος η συρρίκνωση των δομών Υγείας

«Δεν είναι ώρα το κράτος να αυξήσει τις δομές του, αλλά να τις μειώσει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, την Πέμπτη, ερωτηθείς εάν και πότε θα λειτουργήσουν τα τέσσερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να χορηγούν δωρεάν φάρμακα στους ανασφάλιστους και τους άπορους, όπως είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.


Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε πως λόγω των συνθηκών «δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση όλων των πολιτών στην Υγεία, όπως θα θέλαμε». Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega, ανακοίνωσε πως το υπουργείο σχεδιάζει να λειτουργήσει απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, έναντι αντιτίμου, για τους ασφαλισμένους που δεν θέλουν να περιμένουν σε λίστες προτεραιότητας.
«Όσοι χειρουργηθούν στα δημόσια νοσοκομεία, πιθανόν αν περίμεναν καιρό για το δημόσιο, να πήγαιναν σε ιδιωτικό. Άρα, η άλλη πλευρά πρέπει να ανησυχεί. Μου κάνει εντύπωση γιατί ορισμένοι οι οποίοι -υποτίθεται- προασπίζουν το ΕΣΥ, τελικά προασπίζουν τα συμφέροντα των ιδιωτών», δήλωσε απαντώντας σε όσους τονίζουν πως πρόκειται για απόφαση που υπονομεύει το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική επιβάρυνση των ασθενών δήλωσε: «Ασφαλώς το απογευματινό χειρουργείο είναι για κάποιον που θέλει να πληρώσει. Αυτό θα προκύψει από τη συζήτηση που θα κάνουμε. Βάσει των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλείων (ΚΕΝ) που ήδη υπάρχουν μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας».
 Φωτογραφία: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FosPhotos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου