Φρένο στην αυθαιρεσία της Ελληνικός Χρυσός βάζει η Επιθεώρηση Μεταλλείων επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία εργαζόταν χωρίς τις απαιτούμενες άδειες στο ρέμα Κοκκινόλακα, εκεί όπου εκτελούνται εργασίες για την κατασκευή λίμνης απόθεσης αποβλήτων.
Η Επιθεώρηση με έγγραφό της δεν επιτρέπει πλέον την εκτέλεση εργασιών στην περιοχή, καθώς, όπως αποδείχθηκε, η εταιρεία δεν είχε καταθέσει τεχνική μελέτη προς έγκριση ούτε διέθετε άδεια λειτουργίας! Οι κάτοικοι της Β.Α. Χαλκιδικής είχαν διαπιστώσει την παράνομη λειτουργία εδώ και καιρό και απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.
 Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος ήδη από τον Οκτώβριο σε επιτόπιο έλεγχο διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ειδικά για τον ΧΥΤΕΑ Κοκκινόλακα.
Η εταιρεία δεν διέθετε τις απαιτούμενες άδειες και πρότειναν το σταμάτημα των εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΕΑ, ωστόσο η Ελληνικός Χρυσός δεν υπάκουσε και συνέχιζε παράνομα και ανενόχλητα τις εργασίες της. Τα σχετικά έγγραφα των επιθεωρητών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ύστερα από σχετικό αίτημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ιγγλέζη προς το ΥΠΕΚΑ, αποδεικνύουν ότι η εταιρεία εργαζόταν εντελώς παράνομα, καθώς και ότι η Επιθεώρηση Μεταλλείων δεν επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών στον Κοκκινόλακα....