Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αποχώρησε από την παράταξη Μπουτάρη ο Χρήστος Ελευθεριάδης

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Χρήστου Ελευθεριάδη προς τον Γιάννη Μπουτάρη:

Αποχώρησε από την παράταξη Μπουτάρη ο Χρήστος
Ελευθεριάδης

Μια ακόμη απώλεια μετρά από σήμερα η παράταξη που διοικεί τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο δημοτικός σύμβουλος της Πρωτοβουλίας, Χρήστος Ελευθεριάδης, αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί αφήνοντας αιχμές για τον ιδεολογικό προσανατολισμό της διοικούσας παράταξης. Με επιστολή του προς τον Γιάννη Μπουτάρη ο κ. Ελευθεριάδης δηλώνει ότι παραμένει ενεργός πολίτης από το πόστο του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου. Καταγγέλλει ότι η Πρωτοβουλία έχασε την έννοια της συλλογικότητας στη λήψη αποφάσεων και ότι υιοθετήθηκαν προσωπικές πολιτικές που δεν συμφωνούν με τις αρχές της παράταξης. Σημειώνεται ότι ο κ. Ελευθεριάδης εδώ και αρκετούς μήνες φλέρταρε πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κάθοδός του στις εκλογές του Μαΐου με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Θεσσαλονίκης θεωρείται αρκετά πιθανή.


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Χρήστου Ελευθεριάδη προς τον Γιάννη Μπουτάρη:

"Αξιότιμε κ. Δήμαρχε

Η παρούσα επιστολή σας έχει ως αποδέκτη με την ιδιότητα του επικεφαλής της παράταξης της Πρωτοβουλίας.Το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνταν οι διακηρύξεις και τα κείμενα μας- «σημαία» κάτω από την οποία δόθηκε ο αγώνας και ακολούθησε η νίκη των εκλογών του 2010- είχε σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και κεντροαριστερή κατεύθυνση.

Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της πόλης και της χώρας αλλάζουν ραγδαία μέρα με τη μέρα υποδεικνύοντας επιτακτικά την ανάγκη προσαρμογής σε αυτές, στην οποία και δεν ανταποκριθήκαμε.

Η έννοια της συλλογικότητας στη λήψη των αποφάσεων χάθηκε. Η κοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε απείχε και απέχει από το πρόγραμμα της παράταξης. Η ιδεολογική ταυτότητα της παράταξης εξαερώθηκε και στη θέση της υιοθετήθηκαν προσωπικές πολιτικές και πρακτικές που δεν συμφωνούν με την αφετηρία του ονείρου που είχαμε για την πόλη.

Η διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων όπως η εξόρυξη στις Σκουριές και η επικείμενη πώληση της ΕΥΑΘ δεν έγινε μέσω σαφών και μαχητικών θέσεων υπεράσπισης δημοσίων αγαθών και περιβάλλοντος. Επίσης η σχέση Μνημονίου-Πρωτοβουλίας υπήρξε «σχέση σιωπής». Όλα τα παραπάνω απομάκρυναν της παράταξη από τις ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών.

Οι διαδικασίες των τελευταίων μηνών μέσα από τα όργανα της παράταξης δεν οδήγησαν στην απαραίτητη εξέλιξη και προσαρμογή στα σημεία των καιρών, όπως και δεν εξετάστηκε ουσιαστικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με συγγενείς ιδεολογικά χώρους.

Ευχαριστώντας εσάς και τους συναδέλφους για τη μέχρι τώρα συνεργασία σας γνωστοποιώ πως για όλους τους παραπάνω λόγους υποβάλω την παραίτηση μου από τη δημοτική ομάδα της Πρωτοβουλίας. Θα είμαι παρών στα έδρανα του συμβουλίου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Παραμένω ενεργός πολίτης τόσο στο δημοτικό συμβούλιο όσο και στους δρόμους της πόλης παρακολουθώντας τα κινήματα και συμπράττοντας με δράσεις που έχουν σαφή προσανατολισμό το κοινό καλό.

Με τιμή
Ελευθεριάδης Χρήστος-Κωνσταντίνος
Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου