Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τρ. Μηταφίδης: Ο Μπουτάρης δήλωσε ότι δεν επαναστατεί! Εμείς επαναστατούμε και θα τους κάνουμε τον βίο αβίωτο! (VIDEO)

Τρ. Μηταφίδης: Ο Μπουτάρης δήλωσε ότι δεν επαναστατεί! Εμείς επαναστατούμε και θα τους κάνουμε τον βίο αβίωτο! (VIDEO)
 
Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μπαίνει κι επίσημα στην κούρσα για τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη σημερινή ανοιχτή συνέλευση της παράταξης "Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη", στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, πέρα από την ανανέωση της εμπιστοσύνης στον επικεφαλής της παράταξης, επικυρώθηκαν και οι βασικοί άξονες του προγράμματος ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

Πρώτος άξονας είναι η θέση της δημοτικής κίνησης για την αντιμετώπιση της κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης. Δεύτερος, η υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των βασικών κοινωνικών αγαθών και υποδομών της πόλης όπως το νερό, η ενέργεια και το λιμάνι. Προτεραιότητα για την Ανοιχτή Πόλη είναι επίσης η ποιότητα ζωής στο κέντρο και στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, με σύγχρονα πράσινα σχολεία, αξιόπιστες και πολύμορφες συγκοινωνίες- δημόσιες αστικές αλλά και διαδημοτικές, μητροπολιτικής εμβέλειας. Τέταρτος άξονας είναι η προστασία του περιβάλλοντος κι ακολουθεί η ανάδειξη του πολιτισμού, της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της επιστημονικής παραγωγής, ως πρωταρχικών συντελεστών για το μέλλον της πόλης. Έκτος άξονας είναι για την παράταξη του κ. Μηταφίδη το κριτήριο ποιότητας για την τοπική δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών, με σύνταξη Χάρτας Δικαιωμάτων του δημότη, τοπικά δημοψηφίσματα, ενεργοποίηση και αξιοποίηση του κοινωνικού κεφαλαίου και δράσεις αλληλεγγύης με δημοκρατικό προγραμματισμό και συμμετοχικό προϋπολογισμό.
Στην ομιλία του, ο κ. Μηταφίδης επιτέθηκε και στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντάς τον "νεοφιλελεύθερο" και "πολιτικά αφερέγγυο", ενώ άσκησε κριτική για την κοινωνική πολιτική που ασκεί ο δήμος: "Ο κύριος Μπουτάρης έχει πει σε παλαιότερη δήλωση του ότι εγώ δεν μπορώ να επαναστατήσω. Εμείς μια ζωή επαναστατούμε και θα συνεχίσουμε να επαναστατούμε. Θα τους κάνουμε το βίο αβίωτο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου