Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο Δαυίδ θα νικήσει το Γολιάθ της διαπλοκής

Α. Τσίπρας:Ιστορική νίκη στις ευρωεκλογές

Ο Δαυίδ θα νικήσει το Γολιάθ της διαπλοκής


Την εκτίμηση ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα είναι ιστορική, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.
Όπως τόνισε μεταξύ άλλων: «είναι πολύ μεγάλη η διαφορά που θα έχουμε από τη Ν.Δ. το βράδυ των εκλογών. Αυτή τη μάχη είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε, θα είναι μια ιστορική νίκη θα είναι η πρώτη φορά που η αριστερά θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με μεγάλη διαφορά».

Χαρακτήρισε τα «όπλα» των πολιτικών του αντιπάλων (αναφερόμενος στα χρήματα και τα λόμπυ που τους υποστηρίζουν) αναποτελεσματικά, καθώς «έχουν και τεράστια αδιέξοδα, καθώς δεν έχουν ούτε το δίκιο με το μέρος τους, ούτε τη συναίνεση της κοινωνίας στο σχέδιό τους.Δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα που είναι τόσο σκληρή και τους διαψεύδει καθημερινά».
Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του ανέφερε «ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα πανίσχυρο όπλο: Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και την πλειοψηφία του λαού με το μέρος μας και σύμμαχους στην Ευρώπη που εναντιώνονται στα προγράμματα λιτότητα». Ο Δαυίδ θα νικήσει. Μπορεί να μην έχει τη διαπλοκή να τον στηρίζει αλλά έχει τον λαό με το μέρος του» .
  Σε ένα απόσπασμα της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας ανέφερε: "Σε αυτή τη μάχη θα έχουμε απέναντι μας θεούς και δαίμονες. Θα επιστρατευτεί για άλλη μια φορά απέναντί μας, όχι μόνο η εγχώρια ολιγαρχία αλλά και η Ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ελίτ.
Γιατί το σχέδιό τους, να βυθίσουν την Ευρώπη σε μια μακρά και παρατεταμένη ύφεση. Το σχέδιό τους, να προχωρήσουν στις αντιδραστικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και στη θεσμοθέτηση της λιτότητας ως απαραβίαστο κανόνα των ευρωπαϊκών συνθηκών, καλώς ή κακώς μόνο μια εξέλιξη σήμερα μπορεί να το αποτρέψει.
Η συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα που θα γεννήσει αυτόματα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Που θα επιφέρει πτώση της κυβέρνησης και εθνικές εκλογές. Που θα φέρουν τη μεγάλη νίκη του λαού μας και μια κυβέρνηση με εντολή τερματισμού της λιτότητας και σωτηρίας της κοινωνίας από την ανθρωπιστική κρίση. Που θα δημιουργήσει και ένα συντριπτικό ρεύμα αλλαγής σε ολόκληρη την Ευρώπη". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου