Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ετσι ασκούνται η πολιτική και ο προεκλογικός αγώνας την σήμερον ημέραν

Ετσι ασκούνται η πολιτική και ο προεκλογικός αγώνας την σήμερον ημέραν
Κώστας Καίσαρης
Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος βγαίνει βόλτα με τον σκύλο του στο Κολωνάκι. Κι επειδή τυγχάνει να είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Αθήνα, κάνει και δηλώσεις. Οπως αυτή που αποκάλεσε ημίτρελους όσους κάνουν διαδηλώσεις και κλείνουν τους δρόμους. Τους έκανε και σκόντο κατά πενήντα τοις εκατό δηλαδή. Δεν τους είπε τρελούς... Ημίτρελους τους αποκάλεσε. Στο φίφτι φίφτι δηλαδή είναι τα λογικά τους.

Πριν κάτσω να σχολιάσω, λοιπόν, κάθισα και διάβασα το βιογραφικό του εν λόγω κυρίου: Γεννηθείς το 1966. Το 1992 επέστρεψε από το Λονδίνο όπου είχε πάει για σπουδές και εντάχθηκε στη γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ. Από τα 26 του δηλαδή στο κόμμα. Στη συνέχεια στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή και το 2000 εξελέγη βουλευτής. Στα 34 του χρόνια δηλαδή, και στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μάλιστα. Αυτό έλειπε, ένας Αρης Σπηλιωτόπουλος να τρέχει να μαζεύει σταυρούς. Κι έκτοτε αρχίζει η κοινοβουλευτική του καριέρα. Αν, λοιπόν, δεν έχει γίνει κάποιο λάθος, ο Αρης σχετικά με τον ιδιωτικό τομέα δεν έχει ούτε ένα ένσημο. Ούτε ένα! Δεν έχει κόψει ένα φύλλο μπλοκ σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Ούτε ένα!
Σπουδές, κόμμα, Βουλή, υπουργείο και τώρα ανοίγει τα φτερά του σαν τον θεό του έρωτα, τον Ερμή, για το δημαρχείο της Αθήνας. Κι αυτός ο άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα στην ελεύθερη αγορά έχει γνώμη και άποψη για τους διαδηλωτές. Θα μου πείτε τώρα ότι ο εν λόγω Αρης δεν περιμένει να πάρει ψήφους απ' αυτούς που βγαίνουν στους δρόμους. Γι' αυτό και δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους αποκαλέσει ημίτρελους. Κι αύριο που θα χοντρύνει το προεκλογικό παιχνίδι, μπορεί να το πάει ακόμα παραπέρα και να τους αποκαλέσει παράφρονες. Μπας και τσιμπήσει καμιά ψήφο από τους νοικοκυραίους. Αυτό πάει να πει πολιτική στην Ελλάδα.
Οτι έχει στεγνώσει η αγορά δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι η αγοραστική δύναμη του Ελληνα έχει κατέβει κάτω από το μηδέν. Με ανέργους, με εργαζόμενους απλήρωτους, με συντάξεις πείνας και τα χαράτσια, τι να περισσέψει στον κοσμάκη να ψωνίσει; Κατά τους Σπηλιωτόπουλους, που δεν έχουν ούτε ένα ένσημο, για να μην ξεχνιόμαστε, δεν φταίει η κρίση που τα μισά μαγαζιά είναι κλειστά... Και τα άλλα μισά που είναι ανοιχτά, βαράνε μύγες. Κατά τους πολιτικούς φταίνε οι διαδηλωτές. Και γι' αυτό και τους αποκαλούμε ημίτρελους. Μπας και πάρουμε καμιά ψήφο από τους καταστηματάρχες. Ετσι ασκείται η πολιτική και ο προεκλογικός αγώνας τη σήμερον ημέρα. Την ίδια ώρα τα δικαστήρια βάζουνε ποινές 26 και 23 μηνών φυλάκισης στους απεργούς. Και δεν είναι μόνον ότι δεν λένε τίποτα τα κανάλια και δεν γράφουν κουβέντα οι εφημερίδες.
Μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την πάπια. Επειδή αφορούσε τους απεργούς της Χαλυβουργικής που δεν είναι δικοί του. Είκοσι έξι μήνες φυλακή, λοιπόν, στα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου με τη λογική της συλλογικής ευθύνης, που ανατρέχει σε Χίτλερ. Επειδή παραβίασαν δικαστική απόφαση κι επειδή παρεμπόδισαν τους απεργοσπάστες. Συνολικά καταδικάστηκαν γύρω στα 25 άτομα. Και με απεργοσπάστη δικαστικό υπάλληλο στην έδρα. Ετσι πάει. Οσοι διαδηλώνουν είναι ημίτρελοι και όσοι απεργούν για φυλακή. Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου