Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Μηταφίδης: Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο των εκλογών

Μηταφίδης: Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο των εκλογών

Συνέντευξη στον Τάσο Τασιούλα
Picture 0 for Μηταφίδης: Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο των εκλογώνΜνημονιακούς χαρακτηρίζει Μπουτάρη και Καλαφάτη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης σε συνέντευξή του στη Voria.gr. Θα ανέβουν στα ελικόπτερα Βενιζέλος, Παπανδρέου και Σαμαράς
Χειμαρρώδης στη συνέντευξή του στη Voria.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη», Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. Ο κ. Μηταφίδης δε φείδεται χαρακτηρισμών για τους ανθυποψηφίους του κ.κ. Μπουτάρη και Καλαφάτη, ξεσπαθώνει ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και την κυβέρνηση και βάζει ως προτεραιότητά του την κοινωνική πολιτική.

«Μνημονιακούς υποψήφιους, οι δυο όψεις του ίδιου μπακιρένιου νομίσματος, μνημονιακής κοπής», χαρακτηρίζει τους κ.κ. Μπουτάρη και Καλαφάτη (γράμματα ο πρώτος, κορόνα ο δεύτερος)… «Δυο ενεργούμενα της γαλαζοπράσινης παρά φύσιν σύμπραξης και συνενοχής», λέει σε άλλη αποστροφή του λόγου του.
Δηλώνει σιγουριά ότι η παράταξή του θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών και «δεν υπόσχεται έργα και θλιβερές παράτες, αλλά σταδιακή εξαφάνιση της ανθρωπιστικής κρίσης».
Ο κ. Μηταφίδης στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και αισιοδοξεί σε πρωτιά του κόμματός του στις ευρωεκλογές, η οποία αν έχει και «επαρκή διαφορά» θα άνοιγε το δρόμο «για να ανεβούν στα ελικόπτερα Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σαμαράς, προστατευόμενοι συνομιλητές χρυσαυγιτών και μασκαρεμένοι φασιστάκοι»…

-Πιστεύετε ότι μπορείτε να είστε στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Θεσσαλονίκης, παρότι δημοσκοπικά αυτό δεν αντικατοπτρίζεται;
Γνωρίζετε το βαθμό ανταπόκρισης στην πραγματικότητα κάποιων επί παραγγελία δημοσκοπήσεων. Εξάλλου, ελάχιστες έχουν γίνει από αξιόπιστες εταιρίες για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Με βάση αυτά τα στοιχεία, που είναι ανοδικά για την παράταξη «Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη», ναι πιστεύουμε ότι θα είμαστε στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών με αντίπαλο έναν από τους δυο μνημονιακούς υποψήφιους.
-Γιατί οι ψηφοφόροι της Θεσσαλονίκης να επιλέξουν εσάς κι όχι έναν εκ των κ.κ. Μπουτάρη και Καλαφάτη;
Διότι οι κ.κ. Μπουτάρης και Καλαφάτης, όσο κι αν υποδύονται τους ανεξάρτητους είναι οι δυο όψεις του ίδιου μπακιρένιου νομίσματος, μνημονιακής κοπής. Ο ένας είναι ο εκλεκτός του κ. Βενιζέλου (που πρέπει να πανηγυρίζει αν εκλεγεί, ο ίδιος το είπε) κι ο άλλος του κ. Σαμαρά. Ο ένας, ο κ. Μπουτάρης, είναι μέλος του ΠαΣοΚ και στήριξε με νύχια και με δόντια κάθε αντιλαϊκό μέτρο της συγκυβέρνησης, ακόμη και τη μετατροπή της κολοβής αυτοδιοίκησης σε ετεροδιοίκηση. Ο άλλος, ο κ. Καλαφάτης (η κορόνα στο στρίψιμο του νομίσματος) ήταν μέχρι πρόσφατα υπουργός της πιο καταστροφικής και αποτυχημένης κυβέρνησης μεταπολιτευτικά. Και οι δυο οδήγησαν τους Έλληνες και συνακόλουθα πολλούς δημότες της Θεσσαλονίκης σε ανεργία, εξαθλίωση, πείνα, σε προβληματική ή μηδενική περίθαλψη, σε άθλια εκπαίδευση. Εμείς παλεύουμε για την αλλαγή, να φέρουμε πίσω το χαμόγελο στους Θεσσαλονικείς, να βαδίσουμε μαζί τους σταθερά προς την ανατροπή της κατρακύλας, να ξαναδώσουμε νόημα στις ζωές μας. Δεν υποσχόμαστε έργα, ούτε τις θλιβερές παράτες των προηγούμενων δημάρχων, υποσχόμαστε παρέμβαση και σταδιακή εξαφάνιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
-Τι θα άλλαζε στην καθημερινότητα πόλης και πολιτών με αριστερό δήμαρχο;
Καταρχήν θα καταλάβαιναν οι δημότες τη διαφορά ανάμεσα στους αριστερούς και τους τάχα μου σοσιαλδημοκράτες ή «αριστερούς της ευθύνης». Με κάθε μέσο, με νύχια και με δόντια, κανείς κάτοικος αυτής της πόλης δεν θα μένει χωρίς τροφή, ρεύμα, θέρμανση, νερό, περίθαλψη, εκπαίδευση. Η εγκληματική πολιτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ήταν σε ευθεία γραμμή με την ακροδεξιά, φασίζουσα θα έλεγα, πολιτική της κεντρικής κυβέρνησης στον τομέα αυτόν. Ανέχτηκαν να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα στα σχολεία, να πεθαίνουν παιδιά από μαγκάλια, να αυτοκτονούν άνεργοι, να στερούνται τα φάρμακά τους καρκινοπαθείς. Ξέρω τι θα μου πείτε: ότι αυτά δεν είναι δουλειά του Δήμου, ότι δουλειά του Δήμου είναι να μαζεύει τα σκουπίδια και να φωτίζει τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Δείτε λοιπόν τι έκαναν και σ' αυτούς τους τομείς που η δεξιά προπαγάνδα των κυριάρχων ΜΜΕ προβάλλει ως μοναδικά καθήκοντα.
-Εάν δεν είστε στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ποιον θα προτιμούσατε ανάμεσα στους άλλους υποψηφίους για δήμαρχο της πόλης; Τι θα συμβουλεύατε τους ψηφοφόρους σας να ψηφίσουν: Μπουτάρη ή Καλαφάτη;
Οι ψηφοφόροι της αριστεράς δεν είναι πρόβατα στο μαντρί του Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα, σαν τον κ. Σαμαρά. Έχουν νου, αξιοπρέπεια και κρίση. Ποτέ δεν συμβουλέψαμε, εμείς που ανήκουμε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι συνεργαζόμενοι συναγωνιστές, τους ψηφοφόρους για το τι να κάνουν. Αλλά αλήθεια, εσείς βλέπετε διαφορά ανάμεσα σε δυο ενεργούμενα αυτής της γαλαζοπράσινης παρά φύσιν σύμπραξης και συνενοχής; Ο ένας χειροκροτούσε και τάιζε τον γκαουλάιτερ Φούχτελ, ο άλλος ψήφιζε και εφήρμοζε στο υπουργείο του νόμους εξοντωτικούς για τον λαό και άκρως επωφελείς για τους μεγαλοεργολάβους και τους χρυσοθήρες του 21ου αιώνα. Εντάξει, ο ένας χορεύει σουίνγκ κι ο άλλος τσάμικο.  Αυτές είναι σπουδαίες διαφορές. Πάντως θα είμαστε στο δεύτερο γύρο για να τα ξαναπούμε.
-Ποια αποτελέσματα σε πρώτο και δεύτερο γύρο θα σας άφηναν ικανοποιημένο και ποια θα σας απογοήτευαν;
Ξέρετε, αυτά ταιριάζουν σε πολιτικούς κλώνους, στα γεννήματα των τηλεεργολάβων και των λαθρεμπόρων πετρελαίου. Στην αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ όπου ανήκω εγώ, μάθαμε και να χάνουμε με ψηλά το κεφάλι και να κερδίζουμε με ταπεινότητα και ευγένεια. Η πρωτιά με επαρκή διαφορά στις ευρωεκλογές θα ικανοποιούσε όλους μας, διότι θα άνοιγε ο δρόμος για να ανέβουν στα ελικόπτερα οι κ.κ. Βενιζέλος, Παπανδρέου, Σαμαράς, μαζί με τους προστατευόμενους τους συνομιλητές χρυσαυγιτών, και τους άλλους μασκαρεμένους φασιστάκους που συναγελάζονται. Εξυπακούεται ότι η νίκη και στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα ήταν σημαντική διότι θα βοηθήσει την κυβέρνηση της αριστεράς, που έρχεται, είναι μπροστά μας. Αλλά και αν αλλιώς αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εμείς πάλι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, όσο κι αν μας κόστισε αυτό, όσο κι αν μας κοστίσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως βλέπετε, χαμογελάμε. Δείτε τις βλοσυρές ιεροεξεταστικές μάσκες των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και των αθυρμάτων τους. Αυτοί ομνύουν στον φόβο, εμείς στη χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου