Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης : Ήρθε η ώρα της Αριστεράς σε δήμο και Περιφέρεια

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης : Ήρθε η ώρα της Αριστεράς σε δήμο και Περιφέρεια «Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τον δήμο. Ήρθε η ώρα να φέρουμε την Αριστερά στον δήμο, στην Περιφέρεια, στην κεντρική διοίκηση» τόνισε χθες ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή πόλη. Παρά τον άστατο καιρό, πολλοί και πολλές έδωσαν το «παρών» στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, σκορπίζοντας σε όλους την αισιοδοξία ότι η Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή πόλη μπορεί και πρέπει να είναι στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Την συγκέντρωση χαιρέτισε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ενώ στο χώρο ήταν στημένη μια τεράστια γιγαντοοθόνη που, μετά την ομιλία, μετέδιδε το ευρωπαϊκό debate με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πόλη είναι οι άνθρωποί της. Πάμε στην κάλπη με πρόγραμμα έτοιμο να απαντήσει στην κρίση και στα άλυτα προβλήματα της πόλης» τόνισε ο Τρ. Μηταφίδης και πρόσθεσε: «Πάμε στην κάλπη με τον πολίτη πρωταγωνιστή, ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων και του 'Καλλικράτη'. Πάμε στην κάλπη για να υπερασπιστούμε την εργασία, τα δημόσια αγαθά, τους ελεύθερους χώρους, τα μνημεία της Θεσσαλονίκης και την ιστορία της, για να υπερασπιστούμε το μέλλον της πόλης. Πάμε στην κάλπη για να αλλάξουμε την πόλη, για να αλλάξουμε ζωή».
Εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον απερχόμενο δήμαρχο και τη δήθεν «ανεξάρτητη» υποψηφιότητά του, λέγοντας: «Εμείς δεν είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε αριστεροί και το λέμε. Όχι σαν το ενεργούμενο του πανικόβλητου Βενιζέλου, τον δήμαρχο Μπουτάρη, που θυμήθηκε τώρα, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, να το παίζει αντιμνημονιακός, αφού είχε δεχτεί ακόμη και πράγματα που δεν απαιτούνταν από το Μνημόνιο, αφού έκανε περίπου επίτιμους δημότες τους Γερμανούς γκαουλάιτερ Ράιχενμπαχ και Φούχτελ». Τον κατήγγειλε, επίσης, διότι «ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μπουτάρης ξέχασε να μηνύσει τους κλέφτες ιδιώτες που στήσανε εταιρίες δήθεν για πώληση ηλεκτρικού ρεύματος και κλέψανε τα χρήματα από το χαράτσι και τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι Θεσσαλονικείς», προσθέτοντας ότι πάνω από έξι εκατομμύρια τους χάρισε ο κ. Καμίνης, μόνο από δημοτικά τέλη, πάνω από ένα εκατομμύριο ο κ. Μπουτάρης. «Αυτόν τον ανεμόμυλο στηρίζει η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, έχοντας και για ρεζέρβα τον μέχρι πριν από λίγες μέρες υπουργό της κυβέρνησής τους κ. Καλαφάτη» συνέχισε υπενθυμίζοντας ότι ο εκλεκτός του Μαξίμου ψήφισε όλα τα Μνημόνια με τα βάρβαρα μέτρα που έφεραν την ανθρωπιστική κρίση στη Θεσσαλονίκη.
Παλεύουμε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού
«Η Ανοιχτή Πόλη επιδιώκει να μεταμορφώσουμε τον δήμο από μέρος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εντός της κρίσης σε τμήμα της αντίστασης ενάντια στις συνέπειες της. Και επιλέγουμε να παλέψουμε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, στο κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κ.ά.» διαβεβαίωσε ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά και στο δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου