Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Συνέντευξη Τσίπρα στο theTOC: "Οι εκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ" (Video)

Συνέντευξη Τσίπρα στο theTOC: 

"Οι εκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ" (Video)

Μπρέγιαννη Κατερίνα
  Συνέντευξη Τσίπρα στο theTOC: "Οι εκλογές θα είναι το δημοψήφισμα που δεν έγινε ποτέ" (Video) «Εάν δοθεί η δυνατότητα στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της θα έχουμε νέα μέτρα, μειώσεις στις συντάξεις και νέα μνημόνια» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην Έλλη Στάη και στο the TOC. «Οι ψηφοφόροι πρέπει να κατανοήσουν είπε ότι «ακόμα και αν έχουν ταλαντεύσεις, η επιλογή στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη που μπορεί να δημιουργήσει θετικές πολιτικές εξελίξεις για τον τόπο και τον λαό».
Συνέχισε λέγοντας ότι ο πήχης είναι έτσι και αλλιώς πολύ ψηλά γιατί αφορά τα προβλήματα του τόπου. «Και μία ψήφο να έχουμε διαφορά θα θέσουμε ζήτημα νομιμοποίησης αυτής της κυβέρνησης», εννοείται όμως ότι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η διαφορά. Τόσο περισσότερο ενδυναμώνει το αίτημα αλλαγής διακυβέρνησης.
Επιπλέον παράγοντας που θα προσμετρηθεί είναι και τα δικά τους ποσοστά. Αν δηλαδή επαληθευθεί και στην κάλπη ότι η Ν.Δ. είναι ένα μικρό κόμμα, όπως είχε πει η κα Μπακογιάννη.
Διευκρίνισε ότι «το μήνυμα που θα δοθεί από αυτές τις εκλογές θα έχει να κάνει με μια σειρά παραμέτρους όπως, το εύρος της διαφοράς, τη δυναμική που θα δημιουργηθεί, το ποσοστό που θα πάρει το κυβερνητικό κόμμα ή ο κ. Βενιζέλος».
Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας αυτών των εκλογών που πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει εξ αρχής επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις. Θα έχουμε στις εκλογές αυτές το δημοψήφισμα που έπρεπε να είχε γίνει και ποτέ δεν έγινε το 2010, για το μνημόνιο.
Επεσήμανε επίσης ότι αυξάνεται το ποσοστό των ανθρώπων που δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις, αλλά και των ανθρώπων που τους έχουν κόψει το τηλέφωνο και δεν μπορούν να απαντήσουν ούτως ή άλλως σε αυτές.
Σε ερώτηση της κ. Στάη για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι είναι ένα πολύ σεβαστό πρόσωπο που ήταν φυλακή την περίοδο της χούντας, δυστυχώς πολλές φορές οι δηλώσεις του παρερμηνεύονται. Επιβεβαίωσε πάντως ότι «δεν μπορεί να συνεχιστεί η αμνηστία και η ασυλία. Δεν μπορεί να μην εφαρμόζεται το Σύνταγμα».
Αναφορικά με το ευρώ εκτίμησε ότι: «Δεν θα διαλυθεί το ευρώ. Το στρατηγικό σχέδιο των δυνάμεων της Ευρώπης δεν εξαρτάται από συγκυριακούς παράγοντες».
Συμπλήρωσε όμως ότι η συζήτηση για το ευρώ πρέπει να συμπεριλαμβάνει και το ερώτημα «αν έχει ευρώ στην τσέπη του ο Έλληνας».
«Η Ελλάδα δεν είναι σαν τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Δεν έχει μισθούς ευρωζώνης, έχει κοινωνική κατάσταση όχι ευρωπαϊκή, αλλά αφρικανική, έχει πρωτοφανή ανεργία για χώρα της Ευρώπης άρα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς η Ελλάδα θα είναι με ισότιμους όρους στην Ευρωζώνη.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Θα κάνουμε το παν να σώσουμε την Ελλάδα στο ευρώ με το λαό της να μπορεί να ζήσει, περήφανο και αξιοπρεπή».
«Η στρατηγική της λιτότητας έχει αποτύχει στην Ευρώπη και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα αυτό θα σηματοδοτήσει. Θα καταργήσουμε τους νόμους του Μνημονίου αντικαθιστώντας τους με το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. Ξεκινάμε από τον τερματισμό της λιτότητας και το σχέδιο της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Πρώτο μέλημα μας, να μην υπάρχουν αβοήθητοι πολίτες, να μην υπάρχουν πολίτες χωρίς ρεύμα.»
Σε υψηλούς τόνους, στην επαναλαμβανόμενη ερώτηση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα βρείτε τα λεφτά ανταπάντησε: «Μα είναι δυνατόν να λέτε σε μένα λεφτά υπάρχουν που είπα ότι πρέπει να έχουν ρεύμα 410.000 νοικοκυριά που δεν έχουν και δεν λέτε για το «λεφτά υπάρχουν» στον Σαμαρά που δεσμεύεται ότι θα δώσει 60 δισ. στους δανειστές μας τα αμέσως επόμενα χρόνια;
«Πρώτιστο χρέος για μία κυβέρνηση που σέβεται το λαό της είναι να μην πεθαίνει από την πείνα ο λαός της». Το "λεφτά υπάρχουν" το είπε και ο Σαμαράς όταν έβγαινε στα Ζάpπεια 1, 2.
«Η πατέντα της εξαπάτησης του λαού ανήκει στα δύο κόμματα εξουσίας που επί πάρα πολλά χρόνια, έκαναν ότι διαφωνούν ενώ πίστευαν τα ίδια». Μαζί με τις τράπεζες συγχωνεύτηκαν και τα κόμματα στην Ελλάδα για να σωθεί το πολιτικό κατεστημένο.
Άμεσα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι:
  • 410.000 οικογένειες θα έχουν ρεύμα.
  • Στα 751 ο βασικός μισθός, απαραίτητο μέτρο για να τονωθεί η ενεργό ζήτηση, για να κινηθεί η αγορά. Αυτό θα φέρει ανάκαμψη.
  • Άμεση η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων.
Για το χρέος θα ξεκινήσουμε μία διαπραγμάτευση με επωφελή αποτελέσματα για τη χώρα. Η διαγραφή του χρέους θα γίνει, το θέμα είναι αν θα γίνει με όρους ευνοϊκούς, ή όχι για εμάς.
Ο Αλ. Τσίπρας θεωρεί ότι οι εθνικές εκλογές θα είναι μέσα στο 2014. Η οργή του λαού είναι μεγάλη και θα εκφραστεί στην κάλπη, θα έχουμε μια νέα μεταπολίτευση. "Πιστεύω ότι θα έχουμε αυτοδυναμία" αλλά θα αναζητήσουμε συνεργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου