Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Το άδειασμα της μπάμπουσκας

Πολλά αβγά κυκλοφορούν εσχάτως στο ελληνικό πολιτικό σύστημα:

ΠΑΣΟΚ: Το άδειασμα της μπάμπουσκας

Τσαουσίδης Κλέαρχος
Το αυγό του φιδιού: εκκολάφθηκε στη ζεστή αγκαλιά της ελληνικής Κεντροδεξιάς (!), απογαλάκτισε και αναζητεί τώρα το συστημικό ναζιστικό του μέλλον.
Τα αυγά των ολιγαρχών, πετρελαιάδων ή λίγο απ' όλα: μεγέθους στρουθοκαμήλου στον Βόλο, μικρότερο στον Πειραιά και ομελέτα στην υπόλοιπη χώρα, σαν ένα κίτρινο ποτάμι.
Το αυγό τύπου μπάμπουσκας: βγαίνοντας το καθένα μέσα από το προηγούμενο, μειώνεται σε όγκο (το κόμμα, όχι ο ηγέτης).
Οι ναζί είχαν πλασαριστεί σαν σοσιαλιστές στο γερμανικό πολιτικό σύστημα. Το επίθετο "εθνικός" προσδιόριζε και αναίρεσε το ουσιαστικό. Στην προπολεμική Ιταλία, ο σοσιαλιστής και επικεφαλής της κομματικής εφημερίδας «Αβάντι» Μπενίτο Μουσολίνι έπειτα από μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα (κάθε σύγκριση είναι τυχαία) εξελίχτηκε στον ηγέτη του φασισμού με τις ευλογίες και του Πάπα.
Το αξιοπερίεργο με αυτές τις κατηγορίες αυγών είναι η εσωτερική τους σχέση, γενετική ενδεχομένως: εμφανέστατη ή υπόγεια, αλλά όταν την καταγγέλλεις, η απάντηση είναι:
- Έχεις αποδείξεις;
Όχι, δεν έχω αποδείξεις για το πώς οι νεοναζί -που μοναδική τους περιουσία είναι τα γεμάτα από αμφεταμίνες μπράτσα τους- ζουν πλουσιοπάροχα, με μεγάλα τζιπ κ.λπ. και ψηφίζουν θετικά κάθε παροχή προς εφοπλιστές και λοιπούς ολιγάρχες, γιατί δημιουργούν γραφεία ευρέσεως εργασίας «μόνο για Έλληνες» με μισθούς μεταναστών και πώς έχουν την ευλογία ιεραρχών.
Καβάντζες
Μήπως μπορώ να γράψω ποιος «επένδυσε» για την εκλογή ενός υπόδικου στον Βόλο (χωρίς ναζί υποψήφιο), ενός ουρανοκατέβατου στον Πειραιά και την ανάδειξη σε παράγοντα του δημόσιου βίου ενός χαρούμενου μεσήλικα με μοναδικό του εφόδιο ένα άδειο σακίδιο; Δεν είναι το ένα, δεν είναι το άλλο, δεν έχει τώρα πρόγραμμα, αλλά θα συνθέσει τις θέσεις των άλλων... Σαν να λέμε, θα απολύσει τις μισές καθαρίστριες, θα δίνει το μισό χρυσάφι στους καταστροφείς των Σκουριών και θα επιτρέψει στα εκατομμύρια ανασφάλιστων να παίρνουν φάρμακα Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο ή να εξετάζονται Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή! Την Κυριακή, κηδείες...
Το τρίτο αυγό θαρρώ πως έφυγε αυτοβούλως από το κοτέτσι για να χωρέσει στο άπειρο το υπερμέγεθες εγώ τού προσωρινού διαχειριστή του.
Αποτέλεσμα: οι συνεχείς εκκολάψεις, το σπάσιμο του μεγάλου και η δημιουργία ενός μικρότερου, εωσότου έγινε μπάμπουσκα, η οποία έφτασε στο προτελευταίο κουκλάκι, μεγέθους φασολιού. Στο επόμενο καίγεται...
Ο τωρινός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ παρέλαβε το κόμμα από τον γνωστής ευφυΐας προκάτοχό του στο 43,92 % (2009) και το έφερε στο 12,28 % τον Ιούνιο του '12, δηλαδή στο 18% της δύναμής του. Σε απόλυτους αριθμούς, ο ιδιοφυής Βαγγέλης Βενιζέλος κατόρθωσε μέσα σε τρία χρόνια να διώξει από το κόμμα του ΓΑΠ 2.256.541 Έλληνες ψηφοφόρους. Πιο πολλούς κι από τους ανέργους που δημιούργησε μαζί με τον συνεργό του, τον Αντώνη Σαμαρά.
Έτσι, στις πρόσφατες εκλογές κρύφτηκε μέσα σε μια λαδιά προβιά και απέφυγε (;) τη σύγκριση των ακόμη πιο χαμηλών ποσοστών με αυτά του 2009 ή του 2012, χάνοντας άλλους 297.429 ψηφοφόρους.

Με τον Μπίστη, τον Λοβέρδο...
Βλέποντας τη διάλυση να έρχεται, μαζί με τα θαλασσοδάνεια του κόμματος (κρυμμένα στο συρτάρι στο οποίο φύλαγε το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ), προσπαθεί να αναδειχτεί σε ηγέτη ενός ευρύτερου (;) σχήματος που θα περιλαμβάνει το όλον ή υπόλοιπον ΠΑΣΟΚ, και τους λαοφιλείς Α. Λοβέρδο, Χ. Αηδόνη, Ν. Μπίστη και κάποιους από τους «58». Η καθημαγμένη ΔΗΜ.ΑΡ. δεν τους θέλει, το υπεροπτικό Ποτάμι τους αγνοεί, άρα;
Η οργισμένη αντίδραση των «αρχαίων» Κ. Σκανδαλίδη, Δ. Ρέππα και των νεότερων (Ν. Ανδρουλάκη κ.ά.) στην απόπειρα του κ. Βενιζέλου να περάσει στην επόμενη μπάμπουσκα με ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, καταργώντας εν τοις πράγμασι το ΠΑΣΟΚ, οδήγησε στην εσπευσμένη αναδίπλωση του ευέλικτου ηγέτη. Έτσι, «θα διεξαχθεί πρώτα 'πράσινο' Συνέδριο για να αποφασίσουν (-σει;) τα του οίκου τους και κατόπιν θα προχωρήσουν στην ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης μέσω μιας ανοιχτής Συνδιάσκεψης». Σιγουριά, ε;
Το φάντασμα της κραταιάς ΕΔΗΚ, που άγγιξε μέσα σε πέντε χρόνια τη διάσπαση του ατόμου, τριγυρνάει ήδη στα γύρω από τη Χαριλάου Τρικούπη στενά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου