Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Αυτοί που δεν κοκκινίζουν!

Αυτοί που δεν κοκκινίζουν!

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, λένε. Και δεν μπορείς παρά τη ρήση αυτή να τη φέρνεις στο μυαλό σου, όταν ακούς ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρεί σε επανέλεγχο των χιλιάδων μονιμοποιήσεων συμβασιούχων υπαλλήλων του Δημοσίου που έγιναν επί υπουργίας Προκόπη Παυλόπουλου και Βάσως Παπανδρέου.
Γιατί ο έλεγχος της νομιμότητας οποιασδήποτε πράξης είναι, εμφανώς, η μία όψη του νομίσματος. 

Το γιατί αποφάσισαν να ανοίξουν αυτόν το «φάκελο» και μάλιστα σε αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο, είναι προφανώς η άλλη! Γιατί η πρόθεση και μόνο του σημερινού υπουργού και των συνεργατών του, να κατασκευαστεί... δεξαμενή δημόσιων υπαλλήλων που κακώς μονιμοποιήθηκαν, δείχνει ότι οι εντολοδόχοι της τρόικας προετοιμάζονται για το πώς θα υλοποιηθεί με συνέπεια ένα από τα βασικότερα σημεία των συμφωνηθέντων μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών: οι απολύσεις στο Δημόσιο.
Είναι γνωστό ότι οι συμφωνίες με την τρόικα προβλέπουν την απόλυση 6.500 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους. Και είναι επίσης γνωστό ότι ο βασικός στόχος των κυβερνώντων, για να μπορέσουν να έχουν ανοιχτό το δρόμο της προσφυγής στις κάλπες, όσο ακόμη διατηρούν πιθανότητες... αξιοπρεπούς εμφάνισης, είναι οι μειώσεις προσωπικού να γίνουν από τους συμβασιούχους του Δημοσίου που απολύονται με βάση δικαστικές αποφάσεις.
Οταν όμως -με δεδομένη αυτή τη δεξαμενή- οι «σχεδιαστές» των απολύσεων αναζητούν άλλες, ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: ότι η τρόικα εξακολουθεί να αρνείται τη διευθέτηση που «προτιμά» η κυβέρνηση, επιμένοντας σε «καθαρές» απολύσεις 6.500 μόνιμων υπαλλήλων του Δημοσίου. Οπότε, οι γνωστοί... πρόθυμοι αναζητούν από υπουργείο σε υπουργείο ποιοι θα πληρώσουν το «μάρμαρο».
Κάπως έτσι, οι 6.500 απολύσεις που αναμένονται είναι πιθανότατο να γίνουν 13.500, προς δόξαν, άλλη μία φορά, της... συνέπειας όσων κυβερνητικών βουλευτών και παραγόντων βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα μοιράζοντας φρούδες ελπίδες και πλασάροντας λάιτ εκδοχές των συμφωνηθέντων με την τρόικα. Αλλωστε, όλοι αυτοί ανήκουν σε μια πολύ ιδιότυπη κατηγορία ανθρώπων: σε αυτούς, που, όσες φορές κι αν διαψευστούν, δεν κοκκινίζουν ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου