Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κόλαφος για Αρβανιτόπουλο και διαθεσιμότητες η έκθεση αξιολόγησης για τα ΑΕΙ

Κόλαφος για Αρβανιτόπουλο και διαθεσιμότητες η έκθεση αξιολόγησης για τα ΑΕΙ

Πουλακίδας Κώστας

Κόλαφος για Αρβανιτόπουλο και διαθεσιμότητες η έκθεση αξιολόγησης για τα ΑΕΙΑδειάζουν τον τέως υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, τόσο η έκθεση αξιολόγησης των 8 πανεπιστημίων, που παραδόθηκε σήμερα στη Βουλή, όσο και ο διάδοχός του, Ανδρ. Λοβέρδος, ο οποίος σήμερα δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν γίνει καμία απόλυση διοικητικού υπαλλήλου ΑΕΙ.
Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής παραδόθηκε το πόρισμα της αξιολόγησης σε 8 πανεπιστήμια, την οποία διενήργησε η ιδιωτική εταιρεία TEC. Στην έκθεση τονίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων στα 8 ΑΕΙ είναι 4.086 άτομα και ότι ο αριθμός αυτός υπολείπεται συνολικά κατά 402 άτομα του συνολικού αριθμού που προκύπτει από τα οργανογράμματα των 8 ΑΕΙ.

"Δεν θα κάνω απολύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ στεναχωριέται που δεν θα γίνουν απολύσεις", υποστήριξε ο Α. Λοβέρδος, δηλώνοντας ότι θα εφαρμόσει την έκθεση αξιολόγησης.
Από τον Κ. Αρβανιτόπουλο είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα 1.054 υπάλληλοι από τα 8 ΑΕΙ. Μετά την ανάληψη του Υπουργείου Παιδείας από τον Α. Λοβέρδο αποφασίσθηκε να γίνουν 600 προκηρύξεις θέσεων στα 8 ΑΕΙ και έμεναν ουσιαστικά 454 υπάλληλοι που θα αξιολογούνταν προκειμένου να κριθεί αν θα απολυθούν ύστερα από την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των ΑΕΙ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου